Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geldi, görevi devraldı

Mahalli İdareler Seçimleri’nde Lalapaşa Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi, belediye önünde düzenlenen törenle görevi teslim aldı. Törende konuşan Geldi, “Bana güvenen siz değerli halkımın güvenini boşa çıkarmayacağım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 18:40
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Geldi, görevi devraldı

Yapılan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Lalapaşa Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi, Lalapaşa Belediyesi önünde düzenlenen törenle görevi teslim aldı. Atatürk anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması sonrası törene katılanlara hitap eden Geldi, “Bütün komşularımızın yaşadığı ilçede mutlu olması, huzurlu olması ve belediye hizmetlerinden memnun olması için çalışacağım” dedi.

“SEN BEN AYRIMI YAPMAYACAĞIZ”

Kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağını belirten Geldi; “Bugün Lalapaşa’ya hizmet yolculuğumuzun en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Yıllar önce bu güzel ilçeye, bu güzel memleketimize hizmet etmek için birlikte mücadeleye başlamıştık. Ne mutlu ki bu mücadelenin sonunda Lalapaşa halkımızın sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak ve halkımıza hizmet etmek bizlere nasip oldu. İnanıyorum ki bu şirin ilçemizde her kesime, her kişiye doğru olanı yapmaya çalışacak, yanlışlıklardan sakınacak bir yönetim anlayışını hep birlikte kuracağız. İlçemiz için çok çalışacağız. Sen ben ayrımı yapmayacağız. Bana Lalapaşa’ya hizmet onurunu yaşatan, beni bu kürsüye çıkaran siz değerli hemşerilerime, komşularıma teşekkürü bir borç biliyorum. Seçim bitti, benim için kimin hangi partiye oy verdiğinin hiçbir önemi kalmadı. Benim için artık önemli olan tek bir şey var. O da bütün komşularımızın yaşadığı ilçede mutlu olması, huzurlu olması ve belediye hizmetlerinden memnun olmasıdır. 5 yıl boyunca bu kapıdan girdiğinizde size hangi partiye oy verdiniz, kimi desteklediniz diye sormayacağım. Size bir ihtiyacınız var mı diye soracağım. Ekibimizle birlikte Lalapaşa’yı sevgiyle, saygıyla, heyecanla yöneteceğiz. Bana inanın, bana güvenin. Partimin, ekibimin ve siz değerli halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağım” diye konuştu.

“NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Belediye Başkanı adına Lalapaşa’nın 40 yıldır görmediği hizmeti sunmak için söz verdiğini söyleyen Edirne milletvekili Baran Yazgan ise “Sevgili Lalapaşalılar, bize teveccühünüz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama bundan sonra minnetimizi de teşekkürümüzü de hizmetimizi de birebir yaşayacaksınız. Ama 40 yıldır görmediğiniz, görmek istediğiniz, arzuladığınız hizmeti yaşayacağınızın ben de buradan başkanım adına sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

46 YIL SONRA İLK DEFA

Yazgan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Milletvekili Ediz Ün şunları ifade etti; “Bir umut ışığı yandı bu ülkede, bir çoban ateşi yakıldı bu ülkede. Ama başta en büyük çoban ateşini yakan biz Edirneliler için Lalapaşa’yı alan Sezgin Geldi başkanımız oldu. 47 yıl sonra CHP ilk defa birinci parti oldu. Şu an CHP’nin tek hedefi, beni siz yönetin demiş belediye başkanlarının üstün performansını sağlamak ve size layık olmak. Sizlere layık siyasetçiler olacağımıza sizlere söz veriyoruz.”

“İKTİDAR ÇOK YAKIN”

Kazanılan belediyelerle birlikte halkçı belediyeciliğin her yerde uygulanması halinde iktidarın çok yakın olduğunu söyleyen CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Sezgin başkanımızın çalışmalarına birebir şahidim. 4 yıldır hep Lalapaşa için projeler üretti. Ama işimiz şimdi başlayacak, Lalapaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi çok uzun yıllardır yoktu. Ama Sezgin başkanım çok inandı, bizlerde ona inandık ve aynı tempoda çalıştık. Türkiye’nin büyük bir kısmı kırmızıya boyandı. Bu demek oluyor ki biz her yerde çalışmalarımıza devam edersek, halkçı belediyeciliği her yerde uygularsak iktidar çok yakın, ben önümüzdeki dönem iktidarı belediyelerle beraber kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü belediye sayılarımızı ikiye katladık, çoğalttık ve o belediyelerde aynı şekilde samimiyetle çalışıp önümüzdeki dönmem iktidar gelecek” dedi.

GÜRKAN’IN SON KONUŞMASI

Belediye başkanı olarak görevi devretmeden önce son konuşmasını Zafer Sezgin Geldi için yapmanın kendisi için ayrı bir onur olduğunu belirten Edirne Belediye eski Başkanı Recep Gürkan “Edirne Belediye Başkanı olarak son konuşmamı bugün Lalapaşa’da belediye başkanlığı koltuğuna otura Zafer Sezgin Geldi için yapmak ayrı bir gurur, ayrı bir onur. Hem Sezgin kardeşimi hem eşi Nuray kardeşimi yürekten kutluyorum. 47 yıl sonra CHP bayrağını dalgalandırdılar. Partimizle, yüreğimizle değerli Sezgin Geldi başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KURBANIN ETİ LALAPAŞA HALKINA

Konuşmaların ardından Lalapaşa Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi, belediye binasına geçerek makamına oturdu. Belediye Yazı İşleri Müdürü’nden mührü teslim alan Geldi’nin, Belediye Başkanı seçilmesi halinde bir kurban adak adadığı, adağı doğrultusunda bir ineğin kesilerek etinin Lalapaşa halkına dağıtılacağı belirtildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.