Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gegeoğlu, Yeniden CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı

CHP Edirne İl Kadın Kolları İl Başkanlığı kongresinde Çiğdem Gegeoğlu yeniden bu görev seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:39
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Gegeoğlu, Yeniden CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Kadın Kolları Başkanlığı kongresi bugün Edirne Belediyesi’ne ait Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın da katıldığı kongrede, bu görevi yürüten Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlığındaki liste tek liste olarak katıldı. Kongre sonunda Gegeoğlu, CHP’li kadın üyelerden “göreve devam” vizesi aldı.

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bu kongrede ‘Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi’ diye yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in başlattığı bu koşuyu ilk seçimlerde iktidara taşıyacak olan öncü kadın kadroları belirleyeceğiz” dedi.

“İLK SEÇİMLERDE İKTİDARA GELECEĞİZ”

Partisinin ilk seçimlerde iktidara geleceğini belirten Nazlıaka; “Bunun için yapmamız gereken tek şey var; bir ve beraber olmak, omuz omuza, yürek yüreğe mücadele etmek. Öylesine zorlu bir süreçten geçiyoruz ki her geçen gün ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine yönelik saldırılar var. Her geçen gün kadınların hakları gasp edilmeye çalışılıyor. Bir kişi, tek adam bir gece yarısı üç kez ‘boş ol’ diyerek İstanbul Sözleşmesi’ni feshedebiliyor. Adalet Bakanı düşünün, kadınların eşitlik hakkı olan ‘Medeni Kanunu’nu sil baştan yazacağız’ diyebiliyor. Biz, o ‘Medeni Kanunu’nu sil baştan yazacağız’ diyenleri siyasetten sileceğiz. Kadın cinayetlerinden bahsederken, şiddetin tolere edilebilir oranda arttığını söyleyen bakanlar gördük biz. Çocuk istismarı vakalarında, çocuğun rızasından bahseden bakanlar gördük biz. Ve bugün her üç kadından birisi hayatının bir döneminde şiddet türlerinden en az birisine maruz kalırken, şiddeti durdurma yönünde samimiyetsiz yaklaşan ve kadını iki cinsiyetten biri değil, ikinci cinsiyet olarak gören, tarifleyen bir anlayış gördük biz. Düşünün ki bir genel başkan, kadın milletvekilini bir etkinlikte şöyle davet ediyor; ‘Şuraya 2 kadın gelsin şöyle sembolik olarak.’ Bu salonda bulunan herkese sesleniyorum, kadınlar sembol değildir. Kadınlar dolgu malzemesi değildir. İçinde bulunduğumuz günlerden kadınların, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen kendi soyadını kullanma hakkını bile gasp etmeye çalışıyorlar. Burada mesele, basit bir soyadı meselesi değil. Burada asıl mesele, kadınların kendi kimliğine sahip çıkma meselesi. Burada asıl mesele kadın-erkek eşitliği meselesi. Burada asıl mesele, demokrasi meselesi. Burada asıl mesele, Anayasa’ya uyulması, altında imzamız olan uluslararası sözleşmelere uyulması meselesi. Düşünün iki genç insan evlenmek üzere, başvuruda bulunuyorlar. Belediye Başkanlarımız nikah kıyacak ve orada kadına daha evlenmeden erkeğin soyadını kullanacaksın diyorlar. Bu bir tercih meselesi olmalı, bunu tercih edebilir, etmeyebilir. Ama kadınların baba kütüğünden, koca kütüğüne, babanın soyadından, kocanın soyadına taşındığı bir anlayış kabul edilebilir bir şey değil. İşte Anayasa’nın eşitlik maddesine dayanarak bu hak, Anayasa Mahkemesi tarafından kadınlara verildi, ancak iktidar anlayışı bu hakkı kadınlara vermemek için çabalıyor” diye konuştu.

“BİZ ATATÜRK KIZLARI HER ZAMAN DİK DURDUK”

Seçime tek listeyle giren ve bir kez daha Edirne İl Kadın Kolları Başkanı seçilen Çiğdem Gegeoğlu, destek olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Atatürk kızları olarak her zaman dik durduklarını söyleyerek; “Görev süremiz boyunca Kadın Kolları yönetiminde yer alan ya da yer almayan, çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm emekçi kadınlarımıza, bize destek veren tüm başkanlarımıza ve Edirne halkına teşekkür ediyoruz. Mevcut iktidar tarafından hayatın her alanında geri plana atılmak istenen kadınların eşit hak ve eşit yaşam mücadelesinde söz sahibi olması için çalışan, sadece yönetilen değil yöneten kadınların olması adına hep birlikte mücadele verdik ve yolumuza aynı azimle devam ediyoruz. İktidar yoluyla kadınların gücünü küçümsemek, emekle yürünen ve emekle kazanılan her şeyi küçümsemek demektir. Kadınlar sadece erkeklerin açamadığı, çalamadığı kapıları açan figürler değildir. Kadınlar emekle, alın teriyle, üstündeki tüm sorumluluklarla ülkemizin laik, demokratik, eşitlikçi haklarla yönetimi için çalışan kahramanlardır. Bu ülkede, 22 yıllık AKP iktidarı kadınları önemsiyor ve kadınlar için çalışmalar yapıyormuş gibi görünse de görünenlerin altında yatanları bilen, anlayan ve okuyan biz Atatürk kızları her zaman dik durduk. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bize kazandırdıklarını hep farkında olarak, vazgeçmeden, unutturma çalışmalarına aldırış etmeden Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün yolundan hiç durmadan yürümeye devam ettik, ediyoruz, edeceğiz. İşte bu sebeplerle yeniden CHP İl Kadın Kolları Başkanı olarak karşınızdayım” diye konuştu. 

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.