Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GEÇMİŞ ADAY ADAYLIĞI ŞARTINI AÇIKLADI

CHP Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Olağan Kurultay ve Tüzük Kurultayı ile ilgili konuşurken; yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyeliğine yeniden aday adayı olup olmama şartını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 16:02
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
GEÇMİŞ ADAY ADAYLIĞI ŞARTINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen 38’inci Olağan Kurultayı ile ilgili açıklama yaptı.

Geçmiş, CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Özel ve ekibi ile partide değişimin gerçekleştiğini savunurken; Kasım ayının son haftasında düzenlenmesi beklenen Tüzük Kurultayı’nda yapılmasını talep ettiği değişiklikleri açıkladı. Tüzük Kurultayı’nda özellikle önseçim kararının alınmasını talep eden Geçmiş, Edirne’den İl Genel Meclisi üyeliğine yeniden aday adaylığı ile ilgili de konuştu. Geçmiş, CHP’nin bugün belli olan Parti Meclisi’ne (PM) ise Edirne’den hiçbir ismin girememesi ile ilgili de düşüncelerini paylaştı.

“HALKTA YENİLGİ BIKKINLIĞI OLUŞMUŞTU”

CHP’nin Türkiye’de merakla beklediği Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdiğini belirten Geçmiş; “Diğer kurultaylara örnek oluşturabilecek, partililerimizin ve vatandaşımızın heyecanla beklediği değişimi amaçlayan bir seçim oldu. Sonuçları da halkımızı ve bizleri çok mutlu etti. Her ne kadar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmaya çalışsak da süreç öyle bir geldi ki halkta devamlı yenilgiyi yaşamamızda bıkkınlık oluşmuştu. Bir değişimin, yeni bir heyecan ve umudun oluşması gerekiyordu. Kurultay delegelerimiz de halkın beklentisini yerine getirdi. Edirne’de de görüştüğümüz vatandaşlarımızın neredeyse tümünde bir değişimin olması, genel başkanımızın değişmesi, yeni bir ideolojik yapılanma ve hedefin oluşması, yeni bir heyecan ve umutla yerel yönetim seçimlerine girmemiz konularında beklentileri vardı. Bu kurultay, halkımızın ve partililerimizin beklentilerini yerine getirdi. Hepimiz çok mutluyuz. Bir değişim ile yeni bir umut oluştu. Bu umutla birlikte yeni hedeflerimiz oluşacak” ifadelerini kullandı.

“CHP TÜRKİYE’DE İKTİDARINI MUTLAKA KURACAK”

Geçmiş, CHP’de seçimlerin tamamlandığını söyleyerek; “Şu an önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde başarıyı elde ederek, 4 yıl sonraki genel seçimlere hazırlanmamız için önümüzde uzun bir zaman var. Bu zaman içerisinde CHP, kurulları, kadınları ve gençleriyle birlikte daha da değişerek genel seçimlere hazırlanacak ve halkımızın yıllardır beklediği nihai hedefe ulaşmanın beklentisi içerisindeyiz. En büyük hedefimiz; uzun yıllardan beri CHP, hükümette iktidar olamıyor. Ama inanıyorum ki yeni bir oluşum ve heyecanla bundan sonra yapılacak olan yerel seçimler ve daha sonra genel seçimlerde CHP, Türkiye’de iktidarını mutlaka kuracak” dedi.

“PARTİDE UMUT VADEDECEKLERE YOL AÇALIM”

Türkiye’de yaklaşan yerel seçimle birlikte halkta birçok yerel yöneticinin değişmesi talebinin bulunduğu belirtilen Geçmiş, basın mensuplarına cevap vererek; “Herkesin beklentisi, bu makamlarda kalanların çok değişmesi. Değişmeliyiz; tabiat, dünya, insanlar, fikirlerimiz değişiyor. Ama değişirken gelişmeliyiz. Eğer gelişmeyi yakalayamazsak, anlamsız değişimin amaca doğru ilerlemesi mümkün olmayacak. Elbette değişelim. Değişerek bu partide umut vadedecek yeni dostlarımıza da yol açalım. Ama buraya, partiye aday olacak arkadaşlarımız da kendini iyi bir biçimde hazırlamalı. Benim tavsiyem; yerel yönetimlere hazırlanacak olanlar mutlaka kendilerini çok iyi ve donanımlı bir şekilde hazırlamalarıdır. Bu hazırlıktan sonra halkın ekonomik ve siyasal çıkarları doğrultusunda destek verebilmeleridir. Bunun için çalışmalar yapacak partililerimizin önünü açmak gibi bir görevimiz var. Bu süreç içerisinde aday olacakları bekleyeceğiz. Bu beklentilerimiz doğrultusunda gerçekten bu işi yapabilecekler varsa ellerini tutarak bu görevi seve seve vereceğim” sözlerine yer verdi.

“KİMLERİN ADAY ADAYI OLACAĞINA BAKACAĞIM”

Geçmiş, Tüzük Kurultayı’ndaki beklentilerinin sorulması üzerine cevap vererek; “Tüzük Kurultayı’nda en büyük beklentimiz, önseçim olmasıdır. Önseçim, vatandaşa hizmet edebileceklerin partililer tarafından kabul görmesidir. Kabul gördükten sonra kimsenin söyleyecek lafı yoktur. Ondan sonra karar halkımızın olacaktır. Değişim, Cumartesi günü kurultayda başladı. Tüzük Kurultayı’nda da belirli değişimler olacaktır. Daha demokratikleşmeler oluşacaktır. Önseçim açıklanırsa önce bulunduğumuz makamlara kimlerin aday adayı olacağına bakacağım. Bu işi yapabilecek donanıma sahip olanlar varsa onlara destek vereceğim” dedi.

“KİMSENİN PM’YE SEÇİLEMEMESİ ÜZÜCÜ”

Trakya bölgesindeki illerden CHP Parti Meclisi’ne hiçbir ismin seçilememesini de değerlendiren Geçmiş; “Bu durum tabii ki üzücüdür. Edirne, CHP’nin Trakya’da en fazla oy aldığı illerden biri. Ama partide temsil edilememesinin nedeni, aldığımız oy oranına göre temsiliyetin oluşmamasıdır. Diyarbakır’da 11 tane milletvekilliği var, zorla bir tane çıkarabiliyor. Oy hesaplamasına bakarsak binde 3 gibi rakamlar oluşuyor. Ama kurultayda 22 delegesi var. Erzurum, Şanlıurfa da böyle. Temsiliyet gücünde kimin sayısal çoğunluğu varsa onların temsil edilme şansları oluyor. Trakya’nın tamamını toplarsak bir Diyarbakır, Şanlıurfa etmiyoruz. Doğal olarak seçimlerde kurultay delegelerinden oy alamıyoruz. Ama aldığımız oy oranında temsiliyet gücü verilirse bu rakamlar değişecek. Trakya’daki en çok oy alanlar, partide de temsiliyet gücüne kavuşacak. İnşallah Tüzük Kurultayı’nda bu yapıyı değiştirirler. Türkiye’de o zaman 81 ilde herkes yarış yapar. Bu yarış neticesinde partisine kim çok fazla oy getiriyorsa temsiliyet gücünün de onda olması gerekir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.