Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geçen Ramazan 1 kilo alan bu Ramazan’da yarım kilo alıyor”

Edirne’de şarküteri işleten esnaf Rıdvan Arslan, geçtiğimiz Ramazan aylarının ilk iki haftasında kahvaltılık ürün satışlarının iyi gittiğini ancak bu yıl satışlarda düşüş yaşandığını belirterek “Geçen Ramazan bir kilo alan bu ramazanda yarım kilo alıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 16:59
Kaynak: HİLAL PEKER
“Geçen Ramazan 1 kilo alan bu Ramazan’da yarım kilo alıyor”

Edirne'de uzun yıllardır şarküteri işleten esnaf Rıdvan Arslan, Ramazan ayında bu yılki satışlardaki değişiklikleri değerlendirdi. Arslan, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda Ramazan ayının ilk iki haftasında kahvaltılık ürün satışlarının genellikle canlı olduğunu belirterek, bu yıl ise satışlarda belirgin bir düşüş yaşandığını ifade etti.

“SOFRADA BULUNSUN DİYE ALIYORLAR”

Özellikle zeytin ve peynir gibi kahvaltılık ürünlerde talebin azaldığını vurgulayan Arslan, müşterilerin sofrada bulunsun diye her şeyden azar azar aldığını belirtti.

Arslan; “Ramazan ayının ilk iki haftasında kahvaltılık ürünler iyi gider, satışları olur. Ama bu yıl satışlar diğer Ramazanlara göre düşük. Geçen Ramazan bir kilo alan bu Ramazan’da yarım kilo alıyor, 250 gram sofrada bulunsun diye alıyor. Zeytin 140 liradan başlıyor 250’ye kadar çeşit var. Yumuşak peynirin kilosu 220 lira, sert olan 240-260 aralığında. Halkın ekonomik durumu belli. Alım gücü çok zayıf, gelen müşterilerinin yüzde 30’uda kırıntı peynir çok talep ediyor. Halkın peynire erişimi zor hale geldi” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.