Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu ve Balkanlı Buğday Üreticisini Dinledi

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve önceki Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu buğday üreticinin sorunlarını dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
Gaytancıoğlu ve Balkanlı Buğday Üreticisini Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve CHP Edirne önceki milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu çiftçilerimizin ve köylülerimizin sorunlarını yerinde tespit etmek için Avarız Köyünü ve Edirne Ticaret Borsasında buğdayını kalan çiftçilerimizi ziyaret etti.

Balkanlı yaptığı açıklamada “Geçmiş dönem Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu ile birlikte çiftçilerimizin sorunlarını yerinde dinlemek, yaşanan kuraklığın sonuçlarını görmek için Avarız köyünü ve ardında Ticaret Borsasında düşük fiyata buğday teslim eden çiftçilerimiz ziyaret ettik. Onların yaşadığı gerçek sorunları yerinde dinledik. Kuraklık gibi doğal afetlerin etkisi altında, çiftçilerimiz her zamankinden daha fazla mücadele ediyorlar. Ancak maalesef, karşılarına çıkan en büyük engellerden biri de 22 yıllık AKP iktidarının iktidarın sorumsuzluğu ve tarım politikalarının yetersizliğidir. Çiftçilerimizi tamamen kendi sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır. Tarımla uğraşan köylülerimiz, kuraklığın etkilerini her gün daha derinden hissediyorlar. Bereketli topraklarımızın bile susuzluktan çatladığı bir dönemde, çiftçilerimizin çabaları adeta göz ardı ediliyor. Taban fiyatlarının yetersizliği, maliyetlerin artışı karşısında çiftçilerimizi güç durumda bırakılıyor. Adeta topraklarınızı satın gidin buralardan denmek isteniyor. Birçok çiftçi, emeklerinin karşılığını alamamanın sıkıntısını yaşıyor, geçim derdiyle boğuşuyor. Peki, bu sorunları çözmek için ne yapılabilir? İlk adım olarak, iktidarın çiftçilerimizin sesine kulak vermesi ve onların gerçek ihtiyaçlarını anlaması gerekiyor. Tarım politikalarının, çiftçilerimizin yaşadığı zorluklara gerçekçi çözümler sunacak şekilde revize edilmesi şart. Aynı zamanda, kuraklık gibi iklim değişikliği etkilerine karşı dayanıklı tarım yöntemlerinin teşvik edilmesi ve barajlar yaparak sulamalı tarımın güçlendirilmesi gerekiyor. Ülkemizin tarımı, sadece ekonomik bir sektör değil, kültürel ve toplumsal bir mirasın da ta kendisidir. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için acil adımlar atılmalıdır. Çiftçilerimizin emeklerine saygı göstermek, onların yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm odaklı politikalar üretmek, Türkiye'nin tarım sektörünü güçlendirecek en önemli adımlardan biridir. AKP iktidarının cesareti varsa geleceğimiz için, çiftçilerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek onların sesine kulak versin ve çözümler üretsin” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.