Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu; “Gıda Enflasyonunda Dünyada Birinciyiz”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nün yayımladığı gıda enflasyonunun bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde değişimi tablosunda Türkiye’nin ilk sırada olduğuna dikkat çekerek; “Gıda enflasyonunda dünyada birinciyiz. Ne hale getirildik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
Gaytancıoğlu; “Gıda Enflasyonunda Dünyada Birinciyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nün (OECD) 2024 yılı Mayıs ve Haziran aylarında yayımladığı gıda enflasyonunun bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde değişimi tablosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Tabloda Türkiye’nin ilk sırada olması ile ilgili açıklama yapan Gaytancıoğlu; “Gıda enflasyonunda dünyada birinciyiz. Ne hale getirildik. Bir zamanlar tarımda dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye tarımı bugün sorunlar içinde. Maliyetini kurtarmadığı için ürününü tarlada bırakan yüzbinlerce çiftçi, aynı domatesi, biberi pazarda satın alamayan milyonlarca emekli, işçi, yoksul vatandaşımız var” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.