Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastro Akademi Mutfağı eğitimlerine başladı

Edirne’de işsiz kadın ve gençlere yönelik hayata geçirilen ‘Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta’ projesi kapsamında eğitim kursları bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
Gastro Akademi Mutfağı eğitimlerine başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından Edirne İşkur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta’ projesi kapsamında, işsiz kadın ve gençlere yönelik düzenlenen mesleki eğitim kursları 19 Şubat Pazartesi günü başladı.

ETSO hizmet binasında yapımı tamamlanan ve proje koordinatörlüğünü ETSO AB Dış İlişkiler Müdürü Güliz Elif Yardımcı’nın üstlendiği Gastro Akademi Eğitim Mutfağındaki ilk eğitim, Usta Öğretici Berrin Deliormanlı ile MEB onaylı Aşçı Yardımcılığı Eğitimi olacak. Kurs, 12 hafta sürecek ve aranan şartları karşılayan kursiyerlerin yüzde 50’si ilgili sektörde istihdam edilecek.

Daha önce Edirne’de benzeri bir profesyonel mutfağın olmadığını ifade eden Proje Koordinatörü Yardımcı; “Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Edirne’de bir ilke imza attık. Bu mutfakta, gerçek anlamda profesyonel koşullarda, hijyenden kılık kıyafet yönetmeliğine kadar hassasiyetle yürütülen eğitimler düzenleyeceğiz. Burada ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunurken, aynı zamanda üyelerimizin ve sektörün ihtiyacı olan mutfak ve servis elemanlarını da istihdam ederek sektörü besleyeceğiz. Eğitim başvurularımız Şubat sonuna kadar devam ediyor. Geç kalmadan ilgi duyan herkesin başvurusunu bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.