Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta Projesi başlıyor

ETSO’nun “Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta” projesine başvurular başlıyor. Projede işsiz kadın ve gençlere yönelik aşçı yardımcılığının yanı sıra servis elemanı eğitimi verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta Projesi başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından Edirne İşkur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ve bir süredir ETSO hizmet binasında inşası devam eden “Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta” projesi tamamlandı.

Artık eğitimlere hazır olan mutfakta, işsiz kadın ve gençlere yönelik aşçı yardımcılığı ve servis elemanı (komi) yardımcılığı eğitim programlarının açılacağı ETSO tarafından duyuruldu.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Şubat ayı itibari ile başlayacak olan eğitim programında, aşçı yardımcılığı eğitim programı, 450 saat, 12 hafta, servis elemanı (komi) yardımcılığı eğitim programı, 690 saat, 18 hafta sürecek. Eğitimler sonunda kursiyerlerin eğitim performansı, devamlılığı gibi kriterler değerlendirilerek, kursiyerlerin yüzde 50’sinin ilgili sektörde istihdam edilme garantisi taahhüt edildi.

ETSO hizmet binasında başlayacak mesleki eğitimlere başvuru kriterleri arasında, 18-35 yaş arası ve İŞKUR’a kayıtlı olması yer alıyor. Kursiyer seçimi, başvuru kriterlerine uygun adayların, başvuru sırası ile kayda alınmak sureti ile değerlendirilecek olup, her bir mesleki eğitim programının maksimum kursiyer sayısı 20 kişi ile sınırlı olacak.

Bu kapsamda mesleki eğitimlere katılmak isteyen adayların ETSO resmi web sayfasında yer alan ilgili başvuru formunu doldurarak odanın AB ve Dış İlişkiler Birimine (elifersoz@etso.org.tr) ulaştırılacak.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.