Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyatı zamlanınca kırıntı peynir kıymete bindi

Peynir fiyatları geleneksel peynir çeşitlerinin yanı sıra kırıntı peynir gibi daha ekonomik alternatiflere olan talep arttırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 14:13
Kaynak: HİLAL PEKER
Fiyatı zamlanınca kırıntı peynir kıymete bindi

Son dönemde peynir fiyatlarındaki artışlar vatandaşları alternatif arayışlara yöneltiyor. Özellikle kırıntı peynir talebinde belirgin bir artış yaşanıyor. Edirne’de esnaflık yapan Murat Ergin, kırıntı peynirin vatandaşların bütçelerine daha uygun olduğu için tercih edildiğini söyleyerek satışlar da artış olduğunu söyledi. Bu durumu alım gücündeki düşüşe bağlayan Ergin, kırıntı peynirin kilosunu 170 liradan sattıklarını söyledi.

KİLOSU 170 LİRA

Vatandaşların en büyük para birimimiz olan 200 lirayla bile bir kilo peynir alamadığına dikkat çeken Ergin; “Peynire gelen zamlardan sonra vatandaşlar kırıntı peynire yöneldi. Talep zaten vardı ama daha da arttı. Alım gücü ile ilgili bir durum. Vatandaşlar en büyük para birimimiz olan 200 lirayla bile bir kilogram peynir bile alamıyorlar. Tenekeden çıkarırken oluşan, kırılan parçaları toparlayıp, biz onları normal peynir fiyatından daha uyguna satıyoruz. Böreklik, tost ve omlet gibi şeylerde kullanıyor. Kilosunu 170 liradan satıyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.