Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fiyat artışları üreticilerimizi zor durumda bırakıyor”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Gübre ve mazot gibi temel tarım girdilerindeki fiyat artışlarının, üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 16:14
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Fiyat artışları üreticilerimizi zor durumda bırakıyor”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Edirne’de her Pazar günü kurulan Üretici Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Aynı zamanda çiftçilikle uğraşan ve üreticilik yapan Aladağ, gübre ve mazot fiyatlarındaki artışın tezgâhlara da yansıdığını, esnafın da, vatandaşın da bu konuda dertli olduğunu dile getirdi.

“ESNAF VE ÇİFTÇİLERİMİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

‘www.batiekspres.com’ haber sitesine açıklamada bulunan Aladağ şunları dile getirdi; “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan esnafımızı ve çiftçilerimizi olumsuz etkiliyor. Gübre ve mazot gibi temel tarım girdilerindeki fiyat artışları, üreticilerimizi zor durumda bırakıyor. Bu durum doğal olarak pazardaki ürünlerin fiyatlarına da yansıyor. Hem üreticinin işi zor, hem vatandaşların alım gücü kalmadı. Vatandaşlarımız paranın değer kaybı ve enflasyon karşısında eriyip giden maaşlar ile geçinmekte bile zorlanıyor.”

“ACİL EKONOMİK TEDBİRLER ALINMASI GEREKLİ”

Aladağ, hükümetin bu konuda acil önlemler alması gerektiğini vurgulayarak; “Tarım sektörü ülkemiz için hayati bir öneme sahiptir. Hükümetin, çiftçilerimizi ve esnafımızı desteklemek adına acil ekonomik tedbirler alması gerekmektedir. Gübre, mazot gibi temel tarım girdilerinin fiyatlarının kontrol altına alınması, üreticilerimize sağlanacak desteklerle sektördeki sıkıntılar hafifletilebilir. Bu konuda çözüm odaklı adımlar atılması, ülkemizin tarım potansiyelini koruma adına önemlidir” ifadelerini kullandı. Aladağ, Üretici Pazarı’nda esnaf ve vatandaşların talep ve önerilerini de dinleyerek, sorunların çözümü için aktif bir şekilde çaba sarf edeceklerini belirtti.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.