Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistinliler ve şehit askerler için gıyabi cenaze namazı

AGD tarafından Filistin'deki şehitler ve Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 asker için Edirne’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 21:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Filistinliler ve şehit askerler için gıyabi cenaze namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Edirne’deki Eski Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının Hamas Başkan Vekili Şeyh Salih Aruri, 7 Ekim'den bu yana şehit olan Müslümanlar ve 28 Aralık'ta Irak'ın Kuzeyinde şehit düşen askerler için düzenlendiği belirtildi.

Dernek adına konuşan Muhammet Şahin, "Üç aya yakın bir süredir Filistinli Müslümanlara yönelik her türlü zulmü işleyen İsrail rejimi geçtiğimiz akşam cinayetlerine bir yenisini daha ekledi. Hamas karşısında diz çöken ve içerisinde bulundukları acziyeti sivil katliamlarıyla örtmeye çalışan iyonistler Hamas’ın en üst düzey isimlerinden olan Şeyh Salih Aruri ve beraberindeki beş kişiyi şehit etti. İslam ümmetinin en yiğit evlatlarından olan ve Filistin direnişinin sembol isimleri arasında yer alan Salih Aruri’nin şehadeti hepimizi derinden üzmüştür. Yaşamıyla ve şehadetiyle geride örnek bir hayat bırakan Salih Aruri, Kudüs şehitleri kervanına eklenmiştir. İsrail rejiminin en çok çekindiği isimler arasında bulunan Şeyh Aruri, tüm Müslümanların kalbinde yaşayacaktır. Bu vesile ile 28 Aralıkta Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.