Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ETUS Zammının Hiçbir Mazereti Yok”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yapılan zammı değerlendirerek; “ETUS zammının hiçbir mazereti yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 13:51
Kaynak: HİLAL PEKER
“ETUS Zammının Hiçbir Mazereti Yok”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Ak Parti Edirne İl Başkanlığında gerçekleşen halk buluşmasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aksal, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi kararıyla toplu ulaşımda yapılan yüzde 37’lik zam hakkında konuştu. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın seçim sürecinde ulaşıma yüzde 20 indirim vaadini hatırlatan Aksal, seçim sonrası yapılan zammın hiçbir mazeretinin bulunmadığını söyledi.

Edirne’de vatandaşlardan toplu ulaşım konusunda inanılmaz bir şikayet aldıklarını belirten Aksal, belediyenin bir an önce ulaşım konusunu ele alması ve çözüme ulaştırması gerektiğini ifade etti.

“ZAMMA GEREKÇE OLARAK EKONOMİK DURUM GÖSTERİLİYOR”

Aksal, yapılan ETUS zammına gerekçe olarak, ekonomik şartların gösterildiğini belirterek; “Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın, seçim süresinde toplu ulaşım için yüzde 20 indirim vaadi vermişti. Fakat üzerinden 2 ay gibi bir süre geçtikten sonra bir bakıyoruz toplu ulaşıma yüzde 37 oranında zam yapılıyor. Gerekçe olarak da ekonomik durumu gösteriyor. Siz bu seçim vaadinde bulunduğunuzda da ekonomi çok daha farklı bir durumda değildi. Seçim vaatlerinizi verirken ileriye dönük beklentilerinizi hesaba katarak vermeniz gerekiyor. O gün bu seçim vaadi verilirken ekonominin çok daha iyi olacağını düşünmüyordu Filiz Hanım. Ama tabi ki seçimlerin üzerinden çok kısa bir süre geçti. Belediye başkanımız değişti. Hiç kimsenin elinde de bir sihirli değnek yok. Biz Filiz Hanımın Edirne’nin belediyecilik sorunlarını2- 3 ayda çözmesini beklemiyoruz. Kendisine belli bir zaman tanıyacağız. Ama ETUS zammının hiçbir mazereti yok. Bütün bunları ön görerek, ekonomide ki her şeyi bilerek yüzde 20 indirim sözü vermişti sonrasında yüzde 37 zam yapıldı” diye konuştu.

“SORUN SADECE ZAM DA DEĞİL”

Vatandaşın toplu ulaşım konusunda şikayetleri ve rahatsızlıkları olduğunu söyleyen Aksal; “Esnafla, vatandaşımızla ETUS’u kullanan hemşerilerimizle konuştuğumuzda inanın mesele sadece zamla da değil. Vatandaş zamdan da geçti ama araçların durumlarından, geç gelmesinden o kadar şikayetçi ki. Üzülerek söylüyorum şoförlerle ilgili bazı sıkıntılardan dolayı vatandaş çok rahatsız. Edirne’nin belediyecilik anlamında birçok sorunu var. Edirne’de toplu ulaşım konusunda inanılmaz bir şikayet var. Belediyenin bir an önce ulaşım konusunu ele alması ve çözüme ulaştırması gerekiyor” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.