Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ETUS Zammı, Edirne Halkına Zulümdür”

TKP Edirne İl Örgütü, Edirne Belediye Meclisi tarafından ETUS ücretlerine zam yapılmasına karşı basın açıklaması yaptı. İl Yürütme Kurulu Üyesi Emre Gebeş; “ETUS'a yapılan yüzde 30’luk zam, ülkenin içinde olduğu ekonomik buhran sebebiyle günlük alışverişini tamamlayabilmek için bile birçok ihtiyaçtan feragat etmek zorunda kalan Edirne halkına yapılan bir zulümdür” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 18:09
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“ETUS Zammı, Edirne Halkına Zulümdür”

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Edirne İl Örgütü, Edirne Belediye Meclisi tarafından Haziran ayı toplantısında ETUS ücretlerine zam yapılmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasını TKP Edirne İl Örgütü adına İl Yürütme Kurulu Üyesi Emre Gebeş okudu.

“BİZİMLE DALGA GEÇMEYİN”

Gebeş, ETUS zamlarının geri çekilmesi talebiyle bir araya geldiklerini belirterek; “Bugün buraya temel hakkımız olmasına rağmen maliyeti sebebiyle artık kullanması bir külfet haline gelen ETUS zamlarının geri çekilmesi talebiyle geldik. Ülkenin yaşadığı ekonomik buhran hepimizin malumu ve sebebinin siyasi iktidar olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak kendi ulaşım sistemini kurma becerisinden aciz bir muhalif belediyenin her zam sonrası hedefe yalnızca AKP politikalarını koymasını da kabul etmiyoruz. Trakya bölgesinin en pahalı ulaşım sistemine sahip olmamızın tek sebebi ETUS'un varlığıyken bizimle dalga geçmeyin” ifadelerini kullandı.

“ZAM KARARINI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

ETUS zamlarının derhal geri çekilmesini talep eden Gebeş; “Kavurucu sıcaklarda kliması çalışmayan, yeterli sayıda araca sahip olmadığı için kaldırabileceğinin üstünde yolcu alan ve her an dökülecek gibi görünen hurda araçlarla halkın can güvenliği hiçe sayılmaktadır. Bunun üstüne ETUS'a yapılan yüzde 30’luk zam, ülkenin içinde olduğu ekonomik buhran sebebiyle günlük alışverişini tamamlayabilmek için bile birçok ihtiyaçtan feragat etmek zorunda kalan Edirne halkına yapılan bir zulümdür. Belediye legal mafyalarımızın değil; halkın belediyesi olmalıdır. Zengini daha zengin etmek adına böyle bir zam kararı almasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Gebeş, Edirne Belediyesi ve Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a seslenerek; “Taleplerimiz şu şekildedir; alınan zam kararı derhal geri çekilmeli, seçim vaadi olarak belirlenen indirim uygulanmalıdır. Bozuk, mekanik problemleri olan araçlar değiştirilip yerine yeni ve modern araçlar kullanıma sürülmelidir. Mafya ve para babalarının değil; halkın yararına olacak, kâr amacı gütmeyen ve belediyeye ait bir ulaşım hattı kurulmalıdır. Sayıca eksik olan hatlar için yeni araçlar ayarlanmalı, kalabalık saat ve günlerde ek seferler koyulmalıdır. Her seferin denetlemesi, belediyenin çalışanları tarafından yapılmalı, halkın ve çalışanların memnuniyetini sağlayacak geliştirmeler ve düzenlemeler yine belediye tarafından yapılmalıdır. Özellikle yaz günlerinde sıcaktan kaynaklı olarak halkımız ancak geç saatlerde sokağa çıkabilmektedir. Saat 12’den sonra ek seferler halkın hizmetine sunulmalıdır. Biz Türkiye Komünist Partisi olarak halk yararına iyileştirmeler uygulanana kadar ETUS probleminin takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.