Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ETUS tehdit için kurulmuş bir kooperatif değil”

ETUS ortağı Aytaç Dilci, Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’in dün gerçekleştirmiş olduğu basın açıklamasına tepki gösterdi. Dilci, “ETUS asla kimseyi tehdit etmek için kurulmuş bir kooperatif değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 17:33
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“ETUS tehdit için kurulmuş bir kooperatif değil”

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ortağı Aytaç Dilci, Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’in dün yapmış olduğu basın açıklaması hakkında konuştu. Oda ve dernek başkanlarının “Biz üyelerimizi düşünüyoruz” şeklindeki sözlerine ağır eleştirilerde bulunan Dilci, “Üyeler üzerinden kendi siyasi ikballerini düşünerek bir şeyler yapma niyetindeler” ifadelerine yer verdi.

Dilci, ETUS’un anlatıldığı gibi büyük bir güç değil, sadece toplu taşımacılık yapan ve bu işten geçinen küçük esnafların oluşturduğu bir birlik olduğunu söyledi. Üyelerin özgür iradesi ile oylarını kullandıklarını ve önümüzdeki yerel seçimlerde de oylarını özgürce kullanacaklarını belirten Dilci, şu ana kadar konuştuğu üyelerin çoğunun yapılan açıklamalara katılmadığını belirtti.

“TEHDİT EDEN HİÇ KİMSENİN ARKASINDA DEĞİLİZ”

ETUS üyelerinin kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Dilci “ETUS’un kurucusu ve Serhad Birlik ETUS Minibüsçüler Otobüsçüler Ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Aytaç Dilci, Bu açıklamamı dün Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda ETUS üyesi olan Ali Şahin ve ETUS Kooperatif Başkanı Hakan Giyik aynı zamanda ismi geçen Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olan Ayhan Can başkanlarımızın, bizim üzerimizden ETUS Kooperatifi veya Şoförler Odası üyeleri üzerinden siyasileri, Edirne halkını veya birilerini tehditvari konuşmalarına karşılık biz üyeler kesinlikle kooperatif başkanlarının bu düşüncelerine katılmıyoruz. Üyeler olarak biz şunları söylüyoruz; biz her seçimde olduğu gibi önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de sandığa gidip hür irademizle, kendi siyasi görüşlerimizle oyumuzu kullanacağız. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Başkanlarımızın söylediği gibi, bizim arkamızda şu var, bu var diyerek bizim üzerimizden hiç kimse prim yapmasın. Biz Edirne’de sıradan bir aracıyla minibüsçülük, esnaflık yapan küçük esnaflarız. Ve bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, tehdit eden hiç kimsenin arkasında değiliz” dedi.

“ÜYELERİN ÇIKARLARINI KORUMA AMAÇLI HİZMET EDİLMELİ”

Dilci, “Yöneticiler biz üyelerimizi düşünüyoruz diyerek aslında üyeler üzerinden kendi siyasi ikballerini düşünerek bir şeyler yapma niyetindeler. Biz kapılar arkasında siyaset yapmıyoruz diyerek aslında yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Bütün odalar ve bütün kooperatifler için söylüyorum. Hiçbir oda başkanı, hiçbir kooperatif başkanı ben üyemin ikbalini düşünüyorum diyerek kimseyi karşısına almamalı, kimseyi tehdit etmemeli. Arkasındaki üyeler onlara sadece kendilerini kooperatifin veya odanın üyelerinin çıkarlarını koruma amaçlı hizmet etmelerini istiyor” ifadelerine yer verdi.

ETUS ÖRGÜT DEĞİLDİR

ETUS’un örgüt olmadığını belirten Dilci, “Türkiye’nin genelinde oda ve birlik başkanlarının büyük bir kısmı kendi siyasi ikballeri için üyelerini kullanıyorlar. Üyelerin böyle bir düşüncesi yok. Üyelerin bütün derdi işini ve esnaflığını yapmak. ETUS içinde ve kendi kooperatifimin içinde şu ana kadar görüştüğüm herkes aynı fikirde. Siyasilere de şunu söylüyoruz; ETUS asla onların anlattığı şekilde bir güç değildir. ETUS büyük bir güçtür ancak birini tehdit etmek için, birine zorla bir iş yaptırmak için kurulmuş bir örgüt değildir. ETUS sadece burada toplu taşımacılık yapan ve bu işten geçinen küçük esnafların oluşturduğu bir birliktir” diye konuştu.

“BİZ KİMSEYİ TEHDİT ETMEYİZ”

Yapılan açıklamanın yanlış olduğuna değinen Dilci şöyle konuştu: “Bazı basın organlarında çıkan ‘biz gücüz, biz gücümüzü hissettiririz’ gibi demeçlerin uygun olmadığını gördüm. Halkında çok fazla tepkisini hissetim. Biz kimseyi tehdit etmeyiz, bizim öyle bir gücümüz de yok. Hiçbir esnafın veya esnaf grubunun tek başında karşısına bir belediyeyi, bir bürokrasiyi ve devleti alma gibi bir şansı yoktur. Böyle bir niyeti de yoktur zaten üyelerin. Bu sadece oradaki yöneticilerin ne dediğini bilememesidir. Bu iş yanlıştır.”

“İŞİ DAHA DA BULANDIRDILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ön seçiminde yaşananlara değinen Dilci, “Zamanında önce bir üyeyi fazla sevmeleri ve ön plana çıkmaları sonucunda karşılaştıkları bir durumdur. Bizim bir ata sözümüz vardır o da; ‘Erken öten horozun başını keserler’ bu arkadaşlar erken öttü ve kesilmekten korkuyorlar. Şimdi o yüzden işi toparlamak için bir açıklama yapıyorlar ancak bu açıklama önceki yaptıkları işten daha beter. İşi daha da bulandırlar. ETUS asla kimseyi tehdit etmek için kurulmuş bir kooperatif değildir. Üyelerinin böyle bir niyeti ve düşüncesi yoktur. Üyeler, bunların dediği gibi illa buraya oy vereceksiniz, burayı destekleyeceksiniz gibi bir şeyin olmayacağını iyi bilir. Ve kimse kimseyi dinlemez, herkes özgür iradesiyle oyunu verir. O yüzden yöneticilerin yapmış olduğu saçma açıklamaya katılmıyorum. ETUS üyelerinin de birçoğunun katılmadığını söylüyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.