Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETUS’ta Muhalifler Kongre İstiyor

24 Mart tarihinde düzenlenen Mali Genel Kurulda ibra edilmeyen ETUS yönetimi, olağanüstü seçimli genel kurula gitmek için değişen kooperatifler kanunundaki intibak yasasında son tarih olan 26 Ekim’e kadar olan süreyi kullanmak istiyor. Muhalifler ise hemen seçim istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 17:39
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
ETUS’ta Muhalifler Kongre İstiyor

24 Mart Mali Genel Kurulunda Hakan Giyik başkanlığındaki ETUS yönetimi ibra edilmedi. Bu tarihten sonra olağanüstü kongre kararı alması gereken mevcut yönetim, henüz kongre tarihini açıklamadı. Değişen Kooperatifler Kanununda, “Kooperatifler 26 Ekim 2024 tarihine kadar ana sözleşmelerini yeni mevzuata uygun olarak intibak ettirmek zorundadır” maddesine istinaden mevcut yönetim bu süreyi kullanarak kongre yapmak istiyor. İbra edilmeme yönünde oy kullanan mevcut yönetime muhalif olanlar ise, ortada bir ibrasızlık olduğu ve en kısa zamanda olağanüstü kongre kararı alınması gerektiğini savunuyorlar.

Muhalif üyeler, “Yönetim kuruluna gönderdiğimiz ihbarname 24.04.2024 tarihinde tebliğ edilmiştir. Yönetim kuruluna gönderilen ihbarnameye rağmen olağanüstü genel kurul kararı almaması dolayısıyla denetim kuruluna 15.05.2024 tarihinde olağanüstü genel kurul kararı alması için bir ihtarname daha gönderilmiştir” dediler.

“GENEL KURUL YAPILMAZSA EYLEME GİDERİZ”

Yasal süreci sonuna kadar işletmeye kararlı olduklarını, buna rağmen kongre kararı alınmaması durumunda araçlarıyla belediye önüne giderek basın açıklaması yapacaklarını belirten muhalifler; “2023 bilançosunda ibra edilmeyen Yönetim Kurulu Başkanı’nın ‘Bir ay içinde olağanüstü genel kurul kararı alıp bırakıyorum’ sözünü tutmasını bekliyoruz. Ayrıca kooperatifin borçları için Genel Kurul Kararı ile toplanan paranın, borçlar ödediğine dair dekontların veya kooperatif hesabındaki miktarın kooperatif üyeleri ile paylaşılmasını bekliyoruz. Ancak, 24.03 2024 tarihli Mali Genel Kurul’dan bu yana herhangi bir açıklama yapılmaması düşündürücüdür. Yasal süreci sonuna kadar işletmekte kararlıyız. Bu süreç sonunda araçları önce kooperatif kademesi önüne çekip, olmazsa belediye önüne çekerek eylemlere devam edeceğiz. Basın açıklaması yapacağız” ifadelerini kullandılar.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.