Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETSO Başkanı’ndan anlamlı davranış

ETSO Başkanı Sezai Irmak ve Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda, işletmelerin bol çeşit yemek vermesinden şikayet eden Irmak, yiyeceklerin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere toplattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 12:08
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
ETSO Başkanı’ndan anlamlı davranış

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak ve Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne’deki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Irmak; “Bugün burada toplanma sebebimiz sizlersiniz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne atfen şehrin en köklü kurumlarından olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak birebir sizleri bu özel gününüzde kutlamak, sizlere verdiğimiz değeri bir nebze olsa da yansıtmak istedik” dedi.

Günün anlamına dair konuşmasında “Basın demek demokrasi demek, hak demek, kamuoyunun sesi demektir” ifadelerini kullanan Irmak; “Siz değerli basın mensuplarımız halkın gözü kulağı ve sesisiniz. Kamuoyunu doğru ve tarafsız bir biçimde aydınlatmak hususunda üzerinize düşen sorumluluk bir hayli fazladır. Bizler bu hayati görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalıştığınıza, çalışırken yaşadığınız zorluklara, harcadığınız emeğe ve gösterdiğiniz çabaya şahidiz. Elbette ki basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi toplum olarak önceliklerimiz arasında yer almalıdır. Bu özel günde geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Berk Söylemez’i ve görevi başında hayatını kaybeden tüm basın camiası temsilcilerini yâd etmek ve onlara sonsuz şükranlarımızı sunmayı borç biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle: tüm zorluklara rağmen görevi başında doğru haber kaynağına ulaşmak için güvenilir habercilik anlayışını benimseyen, bu doğrultuda mesai harcayan bütün arkadaşlarımın Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, daha özgür ve daha iyi çalışma koşullarında mesleklerinizi icra etmenizi temenni ediyorum” dedi.

YİYECEKLERİN BİR KISMI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

Toplantıda, restoranlarda verilen kahvaltı menülerinin fazlalığından şikayet eden Sezai Irmak; işletmelerin bu kahvaltı menüsü işini adeta yarışa çevirdiğini belirterek, yiyeceklerin bir kısmının toplatılarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesi talimatını verdi. Irmak; “Bu sabah gözlemlediğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu kahvaltıdaki çılgın yarışa dur denmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradan artan yemeklerle 50 kişi daha doyar. Bütün kurumlarda da böyle. Bunu adeta bir yarışa çevirdik. 25 çeşit, 35 çeşit yiyecek var. Evimizde böyle mi yiyoruz? Bunu bir gövde gösterisi, bir yarışa çevirmek son derece yanlış. Mekan sahipleriyle de bir toplantı yapıp bunu minimize etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.