Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf da, vatandaş da satın almakta zorlanıyor: İşte şemsiye fiyatları!

Edirneli esnaf Esra Meriç, döviz kuru ile birlikte şemsiye fiyatlarında sürekli artış olduğunu belirterek; “Baston gurubumuz 230 TL’den satılıyor. Katlanabilir şemsiyelerimiz ise 250 TL’den satılıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Esnaf da, vatandaş da satın almakta zorlanıyor: İşte şemsiye fiyatları!

Edirne’de esnaf Esra Meriç, hava sıcaklıklarının düşmesiyle başlayan yağışların ardından şemsiye fiyatlarında yaşanan artışları açıkladı.

Meriç, döviz kurunun şemsiye fiyatlarına etkisine dikkat çekerek, özellikle nakliye konusunda esnafın karşı karşıya kaldığı sıkıntıları anlattı. Şemsiye çeşitlerine göre fiyatlarını açıklayan Meriç, vatandaşın şemsiye satın almakta zorlandığını söyledi.

“ÜRÜNLERE ÇOK FAZLA ZAM GELDİ”

Saraçlar Caddesi esnafı Meriç, şemsiye fiyatlarının her hafta değiştiğini belirterek; “Biz şemsiyeleri döviz üzerinden alıyoruz. İthal ürün olduğu için her hafta sipariş verdiğimizde fiyatlar değişiyor. Ürünlere çok fazla zam geldi. Hem mala zam geliyor, hem de nakliyede çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bir koli şemsiye geliyor, 600 TL nakliye ücreti ödüyoruz. Bu ücreti de yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu rakamlar bize az ama insanlara çok geliyor” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR SATIN ALMAKTA ZORLANIYOR”

Şemsiye çeşitlerine göre fiyatlarını da açıklayan Meriç; “Şu anda baston gurubumuz 230 TL’den satılıyor. Katlanabilir şemsiyelerimiz ise 250 TL’den satılıyor. Maalesef bu şemsiyelerin iyisini satamıyoruz. Vatandaş iyisini istiyor ama iyisinin bana gelişi 300 TL olacak ve benim de buna 450 TL fiyat koymam gerekiyor. Kötünün biraz daha iyisini satıyoruz. İnsanlar bunları almakta bile çok zorlanıyor. Çocuk grubu şemsiyeler ise 220 TL’den satılıyor. Ürünün ilk gelişi ile ikinci gelişi arasında çok büyük farklılık oluyor. Alamadığımız zamanlar bile oluyor. 24 tane çocuk şemsiyesi aldım, hepsi elimde duruyor. Alım gücü maalesef yok” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.