Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESKİ VEKİL ROMAN ÇOCUKLARI UNUTMADI

Edirne Roman Sivil Toplum Gönüllüsü Turan Şallı, önceki dönem Edirne Milletvekili Ali Ayağ’ın Roman çocuklara kırtasiye yardımı yaptığını belirterek kendisine teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 15:31
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ESKİ VEKİL ROMAN ÇOCUKLARI UNUTMADI

Önceki dönem Edirne Milletvekili Ali Ayağ, Roman çocuklara kırtasiye yardımı yaptı. Yardımla ilgili olarak konuşan Edirne Roman Sivil Toplum Gönüllüsü Turan Şallı, Ayağ’a teşekkür etti.

Şallı konuşla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlimizde dezavantajlı öğrencilerin en yoğun olduğu okullardan biri Edirne merkezde bulunan Fevzipaşa okulu olduğu bilinmektedir. Tamamı Menzilahir Mahallesi’nden okula gelen öğrencilerimizin sosyal statüleri çok düşüktür. 2023-2024 Eğitim öğretim yılına çok az bir zaman kalmıştır. Günümüz ekonomik koşullarında özellikle dezavantajlı Roman çocukların kırtasiye ürünlerine ulaşmada daha da zorlanacağı aşikardır. 

Bu amaç doğrultusunda ilimizde daha önceleri yaptığı hizmetlerle, yardımlarla tanıdığımız eski Kırkpınar Güreşleri ağalığı, Edirne Spor Kulübü başkanlığı ve 22. Dönem Edirne milletvekili görevlerinde bulunan Sayın Ali Ayağ, Fevzipaşa İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilere 180 adet defter ve muhtelif kırtasiye yardımında bulunmuştur. 

Kendisi her ne kadar Edirne’de ikamet etmese de Edirne’yi unutmadığını görmekteyiz. Günümüzde pek bilinmese de milletvekili olduğu dönemde Roman vatandaşlara istihdam politikasında farklı alanlarda çalışmaları olmuştur. Hatta Romanlara yönelik yerinde Kentsel Dönüşüm düşünceleri bulunmaktaydı. Ancak yerel yönetimin farklı partide olmasından ötürü bunu gerçekleştirme olanağı olmamıştı.

Ali Ayağ’ın eğitime verdiği önemi Süloğlu ilçesinde kendisi tarafından yaptırılan çok programlı lise binasından daha iyi bilmekteyiz. Özellikle belirtmek isterim, eski Edirne milletvekilimiz kırtasiye yardımını hiçbir siyasal beklentisi olmadan yapmıştır. Kendisine eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum.”

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.