Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşit temsil ve dayanışma için Kocasinan’da buluştular

EKAMEDER, kadın muhtar adayları, aza adayları ve diğer kadınlarla beraber “Bir Aday da Sen Ol” çağrısıyla başlattığı çalışma kapsamında 2’nci buluşmayı Kocasinan Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
Eşit temsil ve dayanışma için Kocasinan’da buluştular

Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER), kadın muhtar adayları, aza adayları ve diğer kadınlarla buluşmaya devam ediyor.

EKAMEDER'in çağrısıyla ilk kez 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Farkındalık Haftası’nda bir araya gelen kadınların mahalle buluşmaları devam ediyor. Kadınlar, 2024 yerel seçimlerinde kadınların eşit temsilde yer alması için "Bir Aday da Sen Ol" çağrısıyla başlatılan çalışma kapsamında mahalle buluşmalarının ikincisini Kocasinan Mahallesi'nde gerçekleştirdiler. Muhtar Adayı Canan Koca Nuray'ın ev sahipliği yaptığı buluşmada, EKAMEDER üyeleri, kadın muhtar adayları, kadın aza adayları ve mahalleden kadınlarla bir araya geldiler.

“BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Buluşmanın ardından konuyla ilgili EKAMEDER’den yapılan yazılı açıklamada; “Kadının ekonomik, sosyal, kültürel ve politik güçlenmesi çalışmaları, kadına yönelik şiddetle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği konularında yıllardır çalışmalarını sürdüren Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği (EKAMEDER), eşit temsil, kadının insan hakları, eşit ve şiddetsiz bir dünya konularında toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu buluşmalar; kadın adayların güçlendirilmesi, karar mekanizmalarında daha fazla yer almasının teşvik edilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve bu konularda farkındalık yaratılmasını hedefleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Birlikte daha adil, eşit ve şiddetsiz bir dünya için kadın dayanışmasının önemine dikkat çekiliyor. EKAMEDER üyeleri, isteyen tüm kadın adaylarla ve diğer kadınlarla mahallelerinde buluşmaya devam edecek” sözlerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.