Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertürk; “Umuyorum Yarın 4 Ekibimiz Madalya Alacak”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Edirne’de düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nın ilk gün yarışları ile ilgili konuştu. Ertürk, Türkiye Kürek Milli Takımı’ndan yarın düzenlenecek finallerde 4 ekibin madalya almasını beklediğini söylerken; “Altın madalya alıp da İstiklal Marşı’mızı burada, kendi seyircimizin önünde okutabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 17:35
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ertürk; “Umuyorum Yarın 4 Ekibimiz Madalya Alacak”

Edirne’de düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nda ilk gün yarışları sona erdi. Meriç nehri parkurunda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde eleme ve sıralama yarışları yapıldı.

28 ülkeden 600 sporcunun mücadele ettiği yarışlara Türkiye Kürek Milli Takımı da 12 kategoride 35 sporcu ile katıldı. Türkiye Kürek Milli Takımı’ndan şampiyonaya katılan sporcular 10 kategoride finallere kalmayı başarırken; 2 kategorideki sporcular da yarın mücadele edecek.

“TARİHİMİZİN EN GÜZEL BAŞARILARINDAN BİRİ OLACAKTIR”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, şampiyonanın ilk günü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Organizasyon çok iyi. Milli takımımızda beklediğimiz bütün ekiplerimiz finalde. Umuyorum yarın 4 ekibimiz madalya alacak. Tarihimizin en güzel başarılarından biri olacaktır. Altın madalya alıp da İstiklal Marşı’mızı burada, kendi seyircimizin önünde okutabilirsek ne mutlu bize. Çocuklarımız hazır. Güzel bir kamp dönemi geçirdik. Yarın da bunun meyvelerini toplayacağımızı düşünüyoruz. Organizasyon olarak bütün ülkelerle konuşuyoruz. Herkesin yorumları çok güzel. Herkes çok memnun. Kürek Edirne’yi, Edirne küreği çok sevdi. İnanıyorum ki bundan sonra çok daha güzel işler olacak. Daha büyük organizasyonlar da olabilir. Amacımız, giderek daha büyüğünü, daha iyisini yapmak. Burada Valiliğimizin, Bakanlığımızın desteğiyle çok büyük organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Bugün elemeler ve sıralama yarışları yapıldı. Yarın finallerimiz ve ödül törenleri olacak. Sabah 09.00’dan akşam 16.00’ya kadar çok yoğun bir program. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Şampiyona, yarın final yarışları ve madalya töreniyle sona erecek.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.