Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eren: “Olan esnafımıza oldu”

“Faiz artışı esnafımızı olumsuz etkileyecek” diyen Havsa Esnaf Odası Başkanı Metin Eren, hazine destekli kredilerde yapılan faiz güncellemesinin esnafı zora sokacağını belirterek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 17:27
Kaynak: ERGİN SÖZER
Eren: “Olan esnafımıza oldu”

Havsa Esnaf Odası Başkanı Metin Eren www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Geçmiş yıllarda esnafımızın Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kullanmış oldukları hazine destekli kredilerin devam eden ödemeleri faiz güncellemesi ile yüzde 7.5’ten yüzde 30’lara varan rakamlara yükseldi.

Ekonomideki olumsuzlukların faturası esnafa çıkarılmamalıdır. Ekonomide yaşanılan olumsuzluklar faizlerin yükselmesine neden olurken son yapılan hazine destekli kredilerde faiz güncellenmesinde olan esnafımıza oldu. Faiz artışı esnafımızı olumsuz etkileyecek ve esnafımızı zora sokacak. TESK Genel Başkanımız çalışmalarını sürdürüyor. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklarla birlikte mücadeleye devam ederken ekonominin bir an önce düzlüğe çıkması bu faiz oranlarının tekrar eski seviyeye inmesi için çalışmaktadırlar.

Ekonomideki sıkıntıların düze çıkması için esnafımız feda edilmemelidir. Neticede piyasadaki faizin yükselişinin müsebbibi esnafımız değil bizde bu uygulamanın iptali için elimizden gelen bütün gayret ve mücadeleyi göstereceğiz.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.