Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enez’de meraya GES projesi

Enez’e bağlı Yenimahalle Köyü mevkiinde planlanan Depolamalı GES Projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin ÇED başvuru dosyasında, alanının büyük bir kısmının mera olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 17:20
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Enez’de meraya GES projesi

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Yenimahalle Köyü mevkiinde Binom Enerji Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş tarafından planlanan Binom Depolamalı Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklanırken; süreç ile ilgili her türlü bilgi ve proje ile ilgili görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya Bakanlığa gönderilebileceği belirtildi. Duyuruda, projenin ÇED başvuru dosyasına da yer verildi.

18 BİN 519 ADET PANEL KULLANILACAK

Projenin ÇED başvuru dosyasında göre; planlanan depolamalı güneş enerji santralinin kurulu gücünün 10 MWm/10 MWe olacak. Güneş enerjisinden faydalanılarak yıllık 20.000.000 kWh elektrik enerjisi üretimi hedeflenen projede elektrik enerjisi üretimine ilave olarak 10 MWe/MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisinin kurulması planlanıyor. Proje kapsamında her bir panelin gücü 540 Wp olacak şekilde güneş enerji santrali alanında 18 bin 519 adet panel kullanılacak. Projenin işletme aşamasında tam kapasite ile üretilecek olan 10 MWm enerji, iletim hattı ile 31,5 kV Enez TM’nin OG Barası’na bağlanacak.

15,18 HEKTAR BÜYÜKLÜĞÜNDE, BÜYÜK KISMI MERA ALANI

Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali için 15,18 hektar büyüklüğünde alanın belirlendiği açıklanan dosyada, proje alanının Trakya Alt Bölgesi Ergen Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planına göre tarım alanı sınırları içerisinde kaldığı belirtildi. Proje alanında, arazi varlığı haritasına göre üçüncü sınıf kireçsiz kahverengi orman toprakları yer alıyor. Proje alanı, mescere haritasına göre de büyük bir kısmıyla mera alanında, küçük bir kısmıyla da tarım alanında kalıyor.

FABRİKA, HASTANE VE MERİÇ NEHRİNE KOMŞU

Dosyaya göre, proje alanının 250 metre güney yönünde bahçe içi ev, 500 metre batı yönünde fabrika, bin 120 metre güney yönünde Enez Devlet Hastanesi, 920 metre kuzey yönünde Meriç Nehri ve bin 435 metre güneybatı yönünde Dalyan Gölü yer alıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.