Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En yakın rakibini 5’e katladı

Edirne’de dün gerçekleşen muhtarlık seçimlerinde Kurtuluş Mahallesi muhtarı Nurcan Uzel seçildi. En yakın rakibinin 5 katından fazla oy alan Uzel, destek olan vatandaşlara teşekkür ederek “Doğru bir tercih yaptılar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 16:49
Kaynak: HİLAL PEKER
En yakın rakibini 5’e katladı

Edirne'de dün yapılan muhtarlık seçimlerinde Kurtuluş Mahallesi'nin ilk muhtarı Nurcan Uzel oldu. Uzel, güzel bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi. Kurtuluş Mahallesi’ne kadın elinin değeceğini ve daha da güzelleşeceğini söyleyen Uzel, mahalle sakinlerinin doğru bir tercih yapmasından dolayı gururlu olduğunu ifade etti.

Uzel, mahalleye ilk olarak yapmak istediği şeyin aile çay bahçesi olduğunu belirtti. Uzel, ayrıca Edirne Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın’ı da tebrik ederek Edirne’ye kadın elinin değeceğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

“KURTULUŞ MAHALLESİ’NİN YÜZDE 70’İ BİZİ TERCİH ETTİ”

Sağlıklı bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Uzel, en yakın rakibin oylarının 5 katından fazlasını alarak seçimi kazandığını söyledi. Uzel; “Sağlıklı, saygı çerçevesinde bir seçim oldu. Herkes bizim mahalleyi merak ediyordu kavga, gürültü olacak mı diye? Fakat kavgasız, gürültüsüz güzel bir seçim süreci geçirdik. Halk tercihini yaptı. Kurtuluş Mahallesi’nin yüzde 70’i bizi tercih etti. 11 adayın toplam oylarını 3’e katlayarak seçimi kazandım. Mahalleye kadın eli değecek. Yeni mahalle, ilk muhtarı kadın olacak, ben olacağım. Bu yüzden herkese çok teşekkür ederim. Destekleyen herkese teşekkür ederim, doğru bir tercih yaptılar” dedi.

“İLK YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEY AİLE ÇAY BAHÇESİ”

Uzel, mahalleye ilk yapmak isteği şeyin aile çay bahçesi olduğunu söyleyerek; “Mahallem için çok şey istiyorum. Bu arada Filiz Hanımı da tebrik ediyorum. Belediye başkanlığı hayırlı olsun. İlk yapmak istediğimiz şey aile çay bahçesi. Mahallemize gelen Belediye Başkan adaylarımız da bunun sözünü vermişti. Biz halka sözümüzü tutacağız, Belediye Başkanı da bize sözünü tutacak. Ailemizle gidip, oturup sohbet edebileceğimiz, çayımızı içebileceğimiz bir çay bahçesi. İlk isteğimiz bu olacak. Daha sonra Pazar yerimiz düzenlenecek. Çevre bakımı yapılacak” şeklinde konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.