Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“EN SIK ŞİKAYETLER BEL VE BOYUN TUTULMALARINDAN”

Edirne’de Fizyoterapist Uğur Kurtoğlu, havaların soğumasıyla birlikte karşılaşılan şikayetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kurtoğlu, “Havaların soğumasıyla beraber bel ve boyun tutulmaları yaşayan kişilerde artış görülüyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 15:52
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“EN SIK ŞİKAYETLER BEL VE BOYUN TUTULMALARINDAN”

Edirne’de Fizyoterapist Uğur Kurtoğlu, havaların soğumasıyla birlikte bel ve boyun tutulmalarını önlemenin yollarını anlatı. Kurtoğlu, tutulmaları önlemek için egzersiz yapılması gerektiğini vurguladı.

“EGZERSİZ YAPAN KİŞİLER TUTULMALARA YAKALANMIYOR”

Düzenli egzersizin öneminden bahseden Kurtoğlu “Havaların soğumasıyla beraber bel ve boyun tutulmaları yaşayan kişilerde artış görülüyor. Kışlıkları giymenin yansıra aslında kaslarımızın tutulmasını engellemek için yapmadığımız bir şey var. O da egzersiz. Düzenli spor yapan kişilerin kaslarında kronik yorgunluk olmadığı için soğuğa karşı tutulmalara yakalanmıyorlar” dedi.

“KENDİMİZE ZAMAN AYIRALIM”

Kurtoğlu “Kas ve eklem ağrılarının normal zamanlarda masa başı çalışanlarda ve günlük yaşamda vücudunu aktif bir şekilde kullanmayan kişilerde daha çok görüldüğünü belirtmek istiyorum. Eğer bu tutulmalar sizde de çok sık oluyorsa daha ciddi ortopedik rahatsızlıkların habercisi olabilir. Kendimize zaman ayıralım” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.