Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emlakçılar sorunlarını masaya yatırdı

Edirne’deki emlakçılar, sektörün sorunlarını konuşmak için İnşaat Sanatkarları Odası ve “hepsiemlak” öncülüğünde düzenlenen organizasyonda bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdılar ve çözüm yollarını konuştular.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 13:50
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Emlakçılar sorunlarını masaya yatırdı

Son zamanlarda konut kredilerinin yüksek seyretmesi sebebiyle emlak sektöründe aşırı bir durgunluk yaşanıyor. Bu konuda yaşanan durgunluğun aşılması için çözüm yolları üretmek amacıyla Edirne’de faaliyet gösteren emlakçılar, İnşaat Sanatkarları Odası ve “hepsiemlak” öncülüğünde kahvaltıda bir araya geldiler. Toplantının amacı hakkında bilgiler veren İnşaat Sanatkarları Odası Başkan Vekili Yüksel Meriç, konut kredilerinin yüzde 3-4 seviyelerinde olması dolayısıyla sektörün durma noktasına geldiğini söyledi.

Meriç; “Emlak sektörüyle ilgili soru sormak isteyenleri Ticaret İl Müdürümüz Mustafa Altın cevaplandıracak. Yaşadığımız bu günlerde devletimizin sıkı politikalarından dolayı emlak sektörü biraz sıkıntı yaşıyor. İnşallah devletimiz sıkı politikasını biraz gevşetirse biraz rahatlayacağımızı düşünüyoruz. Bankalardaki konut kredilerinin açılmamasından dolayı satışlarda çok sıkıntı var. Konut kredilerinin yüzde 3-4 olmasından dolayı satışlarımız maalesef durmuş vaziyette. İnşallah devletimiz politikasını yumuşatır ve bizler de rahat ederiz” dedi.

"EDİRNE VE KIRKLARELİ’NE İSTANBUL PAZARINDAN TELEP YOĞUN”

2023 yılında Edirne ve Kırklareli’ne, İstanbul pazarından yüksek talep olduğunu belirten Hepsi Emlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan ise “Edirne’deki sektör temsilcileriyle bir araya gelerek hem sektörün sıkıntılarını konuşup, hem de kendimiz sektöre nasıl katkıda bulunuruz diye konuşmak istedik. Bu konuda bize destek veren odamıza, başkanımıza, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Hepsi Emlak olarak sektöre nasıl çözümler üretebiliriz, nasıl katkıda buluruz diye konuşmak için buradayız. Edirne’de İstanbul’dan gelenler için hala çok ciddi yatırım fırsatlarının olduğu, İstanbul pazarının talebinin 2023 yılı içerisinde Edirne ve Kırklareli’nin çok yükseldiği bir alan. Bu konuda neler yapılabilir, fırsatlar neler? Bu konularda da istişarelerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

2018 yılından bu güne kadar Edirne özelinde Emlakçı Belgesi için 597 müracaat olduğunu ve 318 kişinin belge almaya hak kazandığını söyleyen Ticaret İl Müdürü Mahmut Altın; “Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’nün ilçelerimizde herhangi bir teşkilatı yok. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden, yani yönetmelik Ticaret Bakanlığı tarafından 6 Haziran 2018 yılında çıktı. O tarihten bu yana Ticaret Bakanlığı Taşınmaz Ticaret Bilgi Sistemi üzerinden biz Taşınmaz Ticareti Emlakçı Belgesi veriyoruz. Bu güne kadar 597 müracaat olmuş 318 belge vermişiz, bu belgelerden 6 tanesini de iptal etmişiz. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden bize müracaat ediyorlar biz müracaatları değerlendiriyoruz, yüklenen belgeler doğruysa sistem üzerinden müracaatçıyla muhatap olmadan belgelerini tanzim edip gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.