Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emeklilere yapılan zam yetersiz”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2024'ten itibaren yapılan yüzde 42,6'lık artışın yetersiz olduğunu belirterek, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkmasının beklentilerin altında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 14:12
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Emeklilere yapılan zam yetersiz”

www.batiekspres.com haber sitesine açıklama yapan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, emeklilere yapılan zammın ekonomik koşullar göz önüne alındığında yeterli olmadığını ifade etti. “Emeklilerimiz, yıllarca ülkemize hizmet etmiş vatandaşlarımızdır. Ama ne yazık ki hak ettikleri değeri göremiyorlar. Ancak, Ocak 2024'ten itibaren yapılan zam oranı, gerçek maliyetleri karşılamaktan uzak bir düzeydedir” diyen Aktaş, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının dahi, geçim sıkıntısı çeken emekliler için yeterli olmadığını savundu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, “Emeklilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, onlara hak ettikleri değeri vermek zorundayız. Bu noktada en düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emeklilerimiz, geçmişte ülkemize verdikleri emeğin karşılığını almalıdırlar” şeklinde konuştu.

Aktaş, hükümete çağrıda bulunarak, emeklilere yönelik adil bir politika izlenmesini ve en düşük emekli maaşlarının artırılmasını talep etti. Ayrıca, emeklilere yönelik sosyal yardımların da gözden geçirilerek iyileştirilmesinin önemini vurguladı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.