Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emekliler Zam Değil Enflasyonun Düşmesini Bekliyor”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emeklilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, maaş zamlarının sorunu çözmediğini belirtti. Dayıoğlu, “Bize zam yapmasınlar. Enflasyonu düşürsünler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 09:45
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Emekliler Zam Değil Enflasyonun Düşmesini Bekliyor”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zam hakkında açıklamalarda bulundu. Dayıoğlu, artan enflasyon, pahalılık nedeniyle emeklilerin zor durumda olduğunu belirtti. Emeklilerin maaşlarına zam istemediğini aktaran Dayıoğlu, “Şu anki durumda zam yapmamaları daha iyi. Yeter ki enflasyonu ve pahalılığı durdursunlar" şeklinde konuştu.

“ZAMLI MAAŞLAR EN KISA ZAMANDA ERİYECEK”

Dayıoğlu, "Bize zam yapmasınlar. Enflasyonu düşürsünler, hayat pahalılığını durdursunlar, yeter. Çarşıda, pazarda ve marketlerde fiyatlar sürekli artıyor, fiyatlar yerinde durmuyor. Bizim maaşlarımıza yüzde kaç zam yapacaklarının bir önemi yok. Maaşlara yapılacak olan zamlar en kısa zamanda eriyecek. Şu anki durumda zam yapmamaları daha iyi. Yeter ki enflasyonu ve pahalılığı durdursunlar" dedi.

“EMEKLİLER KURBAN BAYRAMI’NI GÖNLÜCE GEÇİREMEDİ”

Dayıoğlu, emeklilerin kısıtlı bütçeleri nedeniyle Kurban Bayramı'nı bile gönlünce geçiremediğini ifade ederek, "Maaşımızı değil alım gücümüzü yükseltsinler. Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 20-25 zam konuşuluyor. Bu yüzde 50-100 olsa ne olur? İstanbul’da ekmeğe yüzde 60 zam geldi. Kamunun malları bile artık yüzde 60’ın altında zam almıyor. Bize yüzde 25 zam konuşulması gülünç bir durum" diye konuştu.

“BİZLER İNSANCA YAŞACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ”

Enflasyon ve pahalılık düzelmezse en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini savunan Dayıoğlu, "Bizler fazla bir şey istemiyoruz. Bizler insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.