Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emekli çiftçilerin ikramiyeden muaf tutulması yanlış”

Emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin emekli çiftçilere verilmemesine İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 14:18
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“Emekli çiftçilerin ikramiyeden muaf tutulması yanlış”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, emekli çiftçilerin verilen ikramiyeden muaf tutulmasının, özellikle eski ÇKS kayıtlarına sahip olanların dahi ikramiyeden mahrum kaldığı bir durum yarattığını belirterek, hükümete bu konudaki yanlıştan dönme çağrısında bulundu.

Aktaş, www.batiekspres.com’a yaptığı açıklamada, “Emekli çiftçiler, yıllarca tarım sektörüne hizmet etmiş bireylerdir ve hak ettikleri ikramiyeden mahrum kalmaları kabul edilemez bir durumdur. Eski ÇKS kayıtlarına sahip olanların bile bu haktan yararlanamaması, adalet anlayışına aykırıdır” dedi.

Hükümetin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, “Emekli çiftçiler, ülke ekonomisine katkı sağlamış bireylerdir ve onlara verilen ikramiyeden muaf tutulmaları, sadece maddi bir kayıp değil, aynı zamanda moral kaybına da neden olmaktadır. Bu haksızlığı düzeltmek için hükümetin tüm emeklilere bu ikramiyeyi vermeye karar vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.