Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMEKLİ ÇİFTÇİDEN 5 BİN TL İSYANI

Edirne’de emek pazarında ürettiği ürünleri satışa sunan çiftçi emeklisi Ali Çelik, hükümetin 5 bin TL’lik ikramiyeyi sadece çalışmayan emeklilere vermesine tepki göstererek; “Üretmek suç mu?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 17:06
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EMEKLİ ÇİFTÇİDEN 5 BİN TL İSYANI

Edirne’de her Pazar günü kurulan emek pazarındaki esnafın sorunları devam ediyor. Alışverişte düşüşten ekonomik sıkıntılara kadar sorunlarla karşı karşıya kalan esnaf, taleplerini ise Batı Ekspres’e anlatıyor.

Pazar esnafı Ahmet Tüzel, bugün kurulan pazarda satışa sunduğu domateslerin elinde kaldığını açıklarken; emekli çiftçi Ali Çelik ise Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olduğu için hükümet tarafından çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin kendisine verilmemesine tepki gösterdi.

“DOMATESLERİMİZ ELİMİZDE KALDI”

Pazarda bugün alışverişte düşüş yaşandığını belirten esnaf Ahmet Tüzel; “Geçtiğimiz hafta saat 07.30’dan 12.00’ye kadar satışlarımız güzeldi. Pazarda insan var ama bu hafta satışımız zayıf oldu. Geçtiğimiz hafta domateslerimiz bitmişti ama bu hafta domateslerimiz elimizde kaldı” ifadelerini kullandı.

“ÜRETMEK SUÇ MU?”

Tüzel ile birlikte çalışan çiftçi emeklisi Ali Çelik ise hükümet tarafından 5 bin TL’lik ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verilmesine tepki göstererek; “Yaklaşık 4-5 yıl önce emekli oldum ve bir konuda çok üzülüyorum. Buradan devlet yetkililerine seslenmek istiyorum; ben üretiyorum, ürettiğim için de 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamıyorum. Biz, ÇKS’ye kayıtlı üreticiyiz. Bize de 5 bin TL ikramiyenin verilmesi gerekiyor. Biz yıllarca devlete vergi verdik ve çalıştık. Üretmek suç mu? Bu konuda daha duyarlı olunmasını istiyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.