Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emek Pazarı Esnafı Durgunluktan Dertli

Edirne'de emek pazarında geçici pazar yerinde yaşanan sorunlara Kurban Bayramı tatili ve hava sıcaklıklarındaki artış da eklenince alışveriş durma noktasına geldi. Pazar esnafı Ayten Atmaca, eski pazar yerindeki satışlardan memnun olduğunu söylerken; “Burada siftahsız gittiğimiz günler de oluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 15:30
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Emek Pazarı Esnafı Durgunluktan Dertli

Edirne'de Kurban Bayramı tatili ve hava sıcaklıkları, emek pazarını olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, vatandaşların tatil yerlerini tercih etmesine neden oldu.

Kent genelinde nüfus yoğunluğunun azalmasıyla emek pazarı boş kaldı. Az olan nüfusa bir de sıcak hava eklenince pazarda alışveriş durma noktasına geldi.

“SİFTAHSIZ GİTTİĞİMİZ GÜNLER OLUYOR”

Pazar esnafı Ayten Atmaca, hava sıcaklıkları ve bayram tatili ile birlikte pazar yerinin taşınmasının da alışverişi olumsuz etkilediğini belirterek; "Özellikle pazarımızın yerinin değiştirilmesinden sonra işlerimizde ciddi bir düşüş oldu. Eski yerimizde çok güzel işlerimiz oluyordu. Burada siftahsız gittiğimiz günler de oluyor. Mesela bugün ben 2 tane sabun bezi sattım, başka satışım yok" ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİ KAYBETMEMEK ADINA BURAYA GELİYORUZ”

Pazar yerinin değişmesiyle birlikte geçici pazar yerinde oluşan toz nedeniyle ürünlerin etkilendiğini ve müşteri kaybından şikâyet eden Atmaca; “Eskiden burada çok daha fazla el emeği ürünler satılıyordu. Fakat pazar yerinin yeri değişmesiyle kıyafetler veya el işleri toz içinde kalıyor. Bizler de müşterilerimizi kaybetmemek adına buraya gelmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.