Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elden Kira Ödeme Dönemi Bitiyor

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen vergi paketinin önemli bir maddesi olan elden kira ödemeleri için getirilen düzenlemelere dikkat çekerek, "Bu düzenlemeyle vergi kayıplarının önüne geçilmiş olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 18:09
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Elden Kira Ödeme Dönemi Bitiyor

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ve kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen vergi paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elden ödemenin güvenli olmadığına değinen Çeker, ödemelerin bankaya yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İŞTE O MADDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadele faaliyetlerini yasal düzenlemelerle güçlendirmek ve gönüllü uyumu artırmak amacıyla hazırladığı vergi paketinde önemli değişiklikler öngörüyor. Paket kapsamında, dairelerini kiraya verenlerin kira ücretini elden alması önlenecek ve elden kira ödemesi yapan kiracılara özel usulsüzlük cezası kesilebilecek. Kiracı, ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse ceza kesilmeyecek. İş yeri kiralamalarında da benzer kurallar geçerli olacak.

“BAZI EV SAHİPLERİ KİRALARI ELDEN ALIYOR”

Alınacak olan kararla vergi kayıplarının önüne geçilebileceğine değinen Çeker, "Bazı ev sahipleri kiraları elden alıyor. Genellikle bunları emlakçılar takip ediyor ve ödenen kira bedeline göre kiracıya tahsilat makbuzu veriyor. Ancak, böyle bir karar çıkarsa elden verilen kiralar engellenecek. Böylece vergi kayıplarının önüne geçilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

“EN GARANTİLİ SİSTEM BANKA YOLUYLA ÖDEME”

Elden kira ödemelerinin risk teşkil ettiğini vurgulayan Çeker, "Elden verilen kira ödemeleri ileride davalık olunursa nasıl kanıtlanacak? En garantili sistem banka yoluyla yapılan ödemelerdir. Elden verilen makbuzları her yerden temin edebilirsiniz ama banka ile yapılan ödemenin resmiyeti var” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.