Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomik Kriz Kurban Satıcısını Vurdu

Kurban piyasası bu yıl üretici açısından durgun geçiyor. Kurban Bayramı arifesinde olunmasına rağmen birçok üretici hala kurbanlıklarını bitiremedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 14:45
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ekonomik Kriz Kurban Satıcısını Vurdu

Kurban piyasası bu yıl, önceki yıllara göre son derece durgun geçiyor. Edirne Canlı Hayvan Borsası’nda oluşturulan Küçükbaş Kurban Satış Alanında üreticiler, bayrama bir gün kala ellerinde kalan kurbanlıkları bitirme telaşındalar.

Önceki yıllarda 40 küçükbaş hayvan ile satış alanına gelip, hepsini bitirdiğini ancak bu yıl 25 kurbanlık yetiştirip 17 tanesini pazara getirdiğini ve hala elinde 6 kurbanlığın kaldığını söyleyen Vaysal köyünden üretici Sedat Kutlu, “Ben 17 tane hayvan getirdim, 6 tane kaldı. Borsanın verdiği fiyatın altında veriyoruz. Kurban fiyatı 270-290 lira açıklandı ama biz 230-250 liraya hayvan veriyoruz. Tartmaya kimseye yanaşmıyor, adet hesabı almak istiyorlar. 11 tane satabildim. Ben 1999’dan beri kurbanlık yetiştiriyorum. 10 yıl İstanbul Gaziosmanpaşa'ya gittim, ondan sonra da buradayım. Kurbanlık sayıları her geçen yıl düşüyor, azalıyor yani. Ben buraya başladığımda 40 hayvanla başladım. Bu yıl 25 hayvana düştüm ve şu anda da 6 tane daha satılacak hayvanım var. Bayrama kadar satılır diye düşünüyorum ama önceki yıllardaki gibi 40 hayvan getirseydim satılmazdı” dedi.

“ÜRETİCİ DE KAZANABİLMELİ”

Tanesi 18 bin liradan 2 adet kurbanlık alan Şenol Baruş ise enflasyon ve hayat pahalılığında üreticinin de kazanabilmesi adına fiyatların normal olduğunu belirterek “Tanesi 18 bin liradan, 36 bin liraya 2 tane aldım. Önceki yıllara göre bu enflasyon ve hayat pahalılığında normal fiyatlar. Yani üreticinin de bir şeyler kazanabilmesi lazım” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.