Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmek sektörüne yönelik hijyen eğitimi

Tekirdağ’da ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretimi, dağıtımı ve satışında faaliyet gösteren işletmelerde çalışan personele yönelik olarak genel gıda hijyeni konularında eğitimler düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
Ekmek sektörüne yönelik hijyen eğitimi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerin ilki Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda, ikincisi ise Çorlu Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlendi.

Eğitimlerde, hijyen ve sanitasyon, zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı. Eğitimlere sektör çalışanlarından yoğun katılım sağlanırken, katılımcılar ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretimindeki hijyen standartları hakkında önemli bilgiler edindi. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika düzenlenecektir. Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin bu belgeyi almamış olduğu tespit edilmesi durumunda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 41-1/a maddesi gereğince, ekmek ve ekmek çeşitleri kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmelerine idari yaptırımlar uygulanıyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.