Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EKK’de Çevre ve Kentleşme Çalışma Grubu Kuruldu

Edirne Kent Konsey Çevre ve Kentleşme Çalışma Grubu kuruldu. Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, çalışma grubunun ilk toplantısının yapıldığını açıklarken; gelecek toplantının tüm kentlilere açık olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
EKK’de Çevre ve Kentleşme Çalışma Grubu Kuruldu

Edirne Kent Konseyi (EKK) Başkanı Özer Demir, Çevre ve Kentleşme Çalışma Grubu’nun kurulduğunu açıkladı.

Kent Konseyi Çevre ve Kentleşme Grubu’nun yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdiğini söyleyen Demir, gelecek günlerde düzenlenecek toplantının tüm kentlilere açık olacağını ve yeni dönem çalışma programının oluşturulacağını açıkladı.

2 FARKLI ÇALIŞMA GRUBUYLA BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

Demir, 2 farklı çalışma grubunun da Çevre ve Kentleşme Çalışma Grubu ile yaz döneminde birlikte yürütüleceğini belirterek; “Önceki dönemlerde Nehir Kıyıları ve Yeşil Alanlar ile Kent ve İmarlaşma adında iki farklı çalışma grubu olarak yürüttüğümüz çalışmaları yaz dönemi olmasından dolayı şimdilik birlikte yürütüp, önümüzdeki toplantılarda tekrar değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

MERİÇ NEHRİ HAVZASINDAKİ SORUNLAR VE YEŞİL ALANLAR KONUŞULDU

Toplantıda, bugüne kadar Edirne’de gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiğini belirten Demir; “Öncelikle bu alanlarda bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdik. Söğütlük’teki ilk projenin ihale ilanı iptal davasının kazanımla sonuçlanmasından sonra revize edilen projede, dava dilekçesinde itiraz edilen kısımların değerlendirildiği ifade edildi. Söğütlük’te devam eden çalışmaların yerinde görülmesi için Edirne Valiliği’ne başvurulmasına karar verildi. Ardından Meriç nehri havzasındaki sorunlar ve kentteki yeşil alanların durumu değerlendirildi. Bu gündemlerle ilgili yapılan çalışmaları ve yapılacakları önümüzdeki toplantılarda değerlendireceğiz. Söğütlük ve kum ocaklarındaki dava dilekçeleri, bilirkişi görüşleri ve bu bölgede yapılan bilimsel çalışmaları hep birlikte incelememizin gerektiği kararlaştırıldı. Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nı, Meriç havzasındaki gelişmeleri ve kent merkezinde yeşil alan ve parkların Edirne Belediyesi’nin işletmesiyle nitelikli ve ekonomik şekilde halkımızın hizmetine sunulması değerlendirildi” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.