Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-İş’ten devamsız öğrenciye polis ziyaretli karara tepki

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, devamsız öğrenciler için evlerinin kolluk görevlisi ve okul idarecisi tarafından ziyaret edilerek okula devamı ile ilgili kararına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 15:37
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Eğitim-İş’ten devamsız öğrenciye polis ziyaretli karara tepki

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devamsız öğrencilerin devamının sağlanması ve devamsız öğrencilerin takibi ile ilgili kararlarına tepki gösterdi.

Akçay, kararda ilk ders sonunda okula gelmediği okul idaresine bildirilen öğrencilerin, Devamsızlık Takip Komisyonu’nda görevli kolluk kuvvetlerine ulaşılarak kolluk görevlisi ile devamsız öğrencinin evine ziyaret gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Karara göre; kolluk görevlisine ulaşılamaması halinde Çocuk Şube Büro Amirliği’nde görevli komisere haber verilerek, devamsız öğrencinin evine ziyaret gerçekleştirilecek ve öğrencinin gün içinde okula devamı sağlanacak. Kararlarda ayrıca ziyareti gerçekleştiren okul müdürü ve kolluk görevlisinin ismi ve ziyarete ait fotoğrafı istenebileceği belirtilerek günlük olarak arşivlenmesi talep ediliyor.

“POLİS MEMURU İLE ÖĞRENCİNİN EVİNE GİDECEKLER”

Akçay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılarına dikkat çekerek; “Resmi yazıda, okul idarecisi, öğrencinin sınıf öğretmeni, Çocuk Şube’den polis memuru ile birlikte okula gelmeyen ve devamsızlığı olan öğrencinin evine gidecekler. Nasıl ikna edecekler orası belli değil ama öğrenciyi okula getirmeye çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

“İDARECİ KAPI KAPI NASIL GEZECEK?”

Edirne’de özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okullarda devamsızlık problemi yaşandığını belirten Akçay; “Özellikle Kıyık, Yeniimaret gibi dezavantajlı bölgelerdeki okullarda ciddi anlamda devamsızlık problemi yaşayan okullar var. İdareciler de sıkıntı yaşıyor. Örneğin; okula o gün 32 öğrenci gelmedi. İdareci, 32 öğrenciyi kapı kapı nasıl gezecek? Okulda da öğrenci var. İdarecinin okulda da durması lazım. Bir de bu işin her gün yapılacağı söyleniyor. Her gün, o gün okula gelmeyen öğrencinin evine gidilecekmiş” dedi.

“ZİYARET EDİLEN ÖĞRENCİLERİN KAÇ TANESİ OKULA KAZANDIRILDI?”

Akçay, kararların sosyolojik, psikolojik, pedagojik ve ekonomik alt yapısının bulunmadığını söyleyerek; “Bunları çözmediğin sürece devamsızlığı da çözemezsin. Milli Eğitim’in sosyal medyasından verdiği bilgiye göre; şimdiye kadar 10 bin 600’den fazla öğrenci ziyaret edilmiş. Peki, bu öğrencilerin kaç tanesi okula kazandırıldı? Kaç tanesinin adli problemi çözüldü? Kaç tanesinin sağlık problemi çözüldü? Kaç tanesinin ekonomik problemi çözüldü? Ziyaret edildi de ne oldu?” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.