Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsane Cazgır Kayabaş 60 Yıl Sonra Veda Ediyor

Yağlı güreşlerin efsanesi, 60 yıllık cazgır Babaeskili Şükrü Kayabaş, dualı çayıra bu yıl veda ediyor. Kayabaş, Pazar günü yapılacak ağalık ihalesini anlattıktan sonra cazgırlığı bırakacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 15:15
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Efsane Cazgır Kayabaş 60 Yıl Sonra Veda Ediyor

Kırkpınar’da 60 yıldır cazgırlık yapan, şu anki Baş Cazgır, Babaeskili Şükrü Kayabaş, dualı çayıra bu sene veda ediyor. Kırkpınar’ın efsaneleri arasında gösterilen Baş Cazgır Kayabaş, Pazar günü yapılacak ağalık ihalesini anlatması sonrası görevini bırakacak. Gittiği güreşlerde seyirciyle vedalaşarak helallik aldığını belirten Kayabaş; “Ben de tam 60 yıldır bu sahalardayım. 1964 yılında başladım ve 2024 yılı benim veda yılım oluyor. Gittiğim güreşlerde zaten vedamı yapıyorum, seyircim ile helalleşiyorum. Yarın da ağa karşılamasını son olarak yapacağım. Burada ağa ihalesini Pazar günü yapacağım. Aşağı yukarı 10 Belediye Başkanı, 30 ağa ile birlikte çalıştım. Bu sahada çok anılarım var. Kırkpınar sahası başka bir şeye benzemiyor. 60 yıldır bu mesleğin içindeyim ve buraya gelince heyecanlanıyorum. Ne mutlu bana diyorum” dedi.

“GÖNLÜM GER VE SEVİNDİ’DEN YANA”

60 yıl cazgırlık yapmasına rağmen hala Kırkpınar’a geldiğinde çok heyecanlandığını belirten Kayabaş, Baş Cazgırlık için kendi yetiştirdiği Antalyalı Emin Ger ve yardımcılık için de Edirneli Ergun Sevindi’nin gönlünden geçtiğini ama kararın Geleneksel Güreşler Federasyonu Ve Edirne Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi. Kayabaş; “Çok heyecanlıyım ama bıraksam da buraya kardeşlerimi izlemeye geleceğim. Hepsi baş cazgırlığa layık cazgır kardeşlerimiz var. Allah kime kısmet ederse o olsun, onlara başarılar diliyorum. Antalyalı Emin Ger benim yetiştirdiğim yardımcım şu anda. Onu mu yaparlar, başkasını mı yaparlar Belediye ve Geleneksel Güreşler Federasyonu karar verecek. Edirne’den Ergun Sevindi kardeşim var, inşallah onu yardımcı yaparlar diyorum, Edirneli olduğu için onun olmasını gönülden istiyorum ama bu Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Edirne Belediyesi’nin işi. Ben 60 yıl bu işi yaptım, Pazar günü veda ederken görevimi gururla, onurla bırakacağım inşallah” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.