Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDOSK’tan Meriç’te kano etkinliği

EDOSK kano branşı, 2024 yılındaki ikinci etkinliğini Meriç nehrinde gerçekleştirdi. Edirneliler, etkinlikte NATO Köprüsü’ne kadar kürek çekerken; hem Pazar gününe kano sporuyla, hem de Meriç nehrinin doğal güzelliği ile başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 13:27
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
EDOSK’tan Meriç’te kano etkinliği

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), kano branşının 2024 yılındaki ikinci etkinliğini bugün Meriç nehrinde düzenledi.

EDOSK kano antrenörü Mustafa Çelik yönetiminde düzenlenen etkinliğe katılan Edirneliler, Meriç nehrinde kürek çektiler. NATO Köprüsü bölgesine kadar yaklaşık 4 kilometrelik parkurda kano sporu yapan Edirneliler, eğlenceli anlar yaşarken; Meriç nehrinin doğal güzelliğini de yaşadılar.

“YÜZLERCE KİŞİYİ KANO SPORUYLA TANIŞTIRIYORUZ”

Yaklaşık 12 kişinin katıldığı etkinlikte kulüp antrenörü Çelik, katılımcılara kano sporu ve nehirde yapılması gerekenler ile ilgili bilgi verirken; katılımcılar sırayla kano ile nehre indiler. Etkinlikle ilgili Batı Ekspres’e konuşan Çelik; “Edirne Doğa Sporları Kulübü kurulduğu günden beri Trakya’nın her bölgesinde doğa sporlarını aktif olarak yapan bir kuruluş. Trakya’da da kano branşındaki ilk kulüp. Bizim amacımız; Edirne’nin Arda, Meriç ve Tunca nehirlerinde ve Trakya’nın göllerinde, denizlerinde kano sporunun farkındalığını yaratmaktır. Biz buna bir Avrupa Birliği (AB) projesi ile başladık ve 2024 yılına kadar sürdürülebilir şekilde devam ettik. Hâlâ da faaliyetleri sürdürerek Edirne’de kano sporuna farkındalık yaratarak yüzlerce kişiyi kano sporuyla tanıştırıyoruz. Aynı zamanda Edirne’de Arda, Meriç ve Tunca nehirlerinde su sporlarının yapılabilmesini herkese göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ NEHİRLERDE KÜREK ÇEKMEYE DAVET EDİYORUZ”

Çelik, Kış mevsiminde hava sıcaklığının düşmesi, Yaz mevsiminde ise hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle kano sporu etkinliklerini İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde düzenlediklerini belirtirken; “İlkbahar ve Sonbahar’da nehirlerin uygun olduğu seviyelerde etkinlikler açıyor, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Bu şekilde katılımcılar bularak kano sporunu yapmaya ve herkesi de nehirlerde kürek çekmeye davet ediyoruz” dedi.

“TUNCA NEHRİNDE DE FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Etkinlikteki parkuru da açıklayan Çelik; “Meriç nehri parkurumuza normalde Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nden başlıyorduk. Ama arşimet türbini çalışmaları nedeniyle orada bir çağlayan oluşuyor. Yeni başlayan arkadaşlarımızı tehlikeye atmamak için şantiyenin altından başlayıp NATO Köprüsü civarından çıkıyoruz. Yaklaşık 4,5 kilometrelik, sürekli gittiğimiz bir parkur. Sadece parkurumuzu biraz kısalttık. Aynı zamanda Tunca nehrinde su seviyesinin yükselmesini bekliyoruz. Su seviyesi yükseldikten sonra Tunca nehrinde de faaliyetlerimiz devam edecek” sözlerine yer verdi.

“MERİÇ NEHRİ UYGUN BİR PARKUR”

Çelik, kano faaliyetleri ile ilgili duyuru yapmaya devam edeceklerini söyleyerek; “Kano ve su sporları farklı branşlar olduğu için Edirne’de bu sporları yapmak kişilerde farklı bir duygu uyandırıyor. Özellikle nehirlerin su sporlarına uygun olmadığına dair bir kanı vardır. Ama biz senelerden beri burada su sporlarının yapılabileceğini, özellikle Meriç nehrinin kano, kürek ve diğer su sporları için uygun bir parkur olduğunu her platformda anlatıyoruz. Amacımız da yurt dışındaki örneklerinde olduğu gibi Meriç nehrinde benzer sporların yapılmabilmesinin farkındalığını yaratmak. Biz bunun bir adımını attık, devam da ettiriyoruz. Katılımcılarımız zaten bunu gördü. Meriç nehri sadece kenarında oturup bakılacak bir nehir değil; burada su sporlarının yapılabileceğini herkes fark etti. Edirne’de de gündem oldu” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.