Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli yönetmen Batı Ekspres’e konuştu

Edirne’de Sinema Günleri kapsamında ‘Turna Misali’ adlı filminin gösterimi ve söyleşisi gerçekleştirilen yönetmen Eren Danışman Boz, ailesinin Edirne’nin Sarayakpınar köyünden olduğunu söylerken; Batı Ekspres’e Edirne ile ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 17:33
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirneli yönetmen Batı Ekspres’e konuştu

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sinema Günleri devam ediyor.

Balkan Kongre Merkezi’nde 11-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Sinema Günleri’nin bugünkü film gösterimleri, saat 13.00’te Turna Misalı filminin gösterimi ile başladı. Edirneli yönetmen Eren Danışman Boz’un filminin gösterimine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi ve Yönetmen Sali Saliji, filmin yönetmeni Eren Danışman Boz, oyuncusu Şennur Nogaylar ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz, akademisyenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yörüklerin göç hikâyesini anlatan filmin gösteriminin ardından yönetmeni Eren Danışman Boz, oyuncusu Şennur Nogaylar ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Edirneli yönetmen Boz, Batı Ekspres’e açıklama yaptı.

“KENDİMİ EDİRNELİ HİSSEDİYORUM”

Boz, İstanbul doğumlu olsa da ailesinin Edirne’nin merkeze bağlı Sarayakpınar köyünden olduğunu söylerken; “Çocukluğumu, genç kızlığımı yazları burada geçirdiğim için sordukları zaman, ‘Ben Edirneliyim’ diyorum ve kendimi öyle hissediyorum” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DEKİ GÖSTERİMİ 1 YILDIR HEYECANLA BEKLİYORDUM”

Boz, filminin gösterimini Edirne’de gerçekleştirdiği için mutluluğunu ifade ederken; “Kelimelerle anlatılamaz. Çünkü biz bu filmimizi çektik ve çeşitli festivalleri dolaşıyor. Özel gösterimler de oluyor. Edirne’ye de gösterim için daha yeni Mardin’den geldik. Önümüzdeki hafta da Karadeniz’de Hopa, Trabzon ve Artvin’de üst üste gösterimlerimiz var. Ama Edirne ile geçen yıldan beri gösterim için konuşuyorduk. Fakat meydana gelen deprem ve çeşitli olaylar nedeniyle hep ertelendi. Ben de Edirne gösterimini 1 yıldır heyecanla bekliyordum. Diğer şehirlere de gitmek çok özel ama Edirne’nin bende ayrı yeri var” dedi.

“AKRABALARIM VE ARKADAŞLARIMIN DESTEĞİNDEN ÇOK MUTLUYUM”

Gösterime Edirne’deki akraba ve arkadaşlarının da katılması nedeniyle sevincini paylaşan Boz; “Benim bütün anne tarafımdan akrabalarım, kuzenlerim burada yaşıyorlar. Onlar da merakla bekliyorlardı. Çünkü Edirne’de sinemalara girememişti. Bu durum maalesef bağımsız filmlerin problemi. Akrabalarım ve arkadaşlarımın hepsi destek verdi. O yüzden çok mutluyum” sözlerine yer verdi.

“YENİ PROJELER İÇİN EDİRNE’Yİ ÖNE ALMAYI KONUŞUYORUZ”

Boz, Edirne’de bir film projesini hayata geçirme konusunda düşüncelerini sorduğumuzda cevap verirken; “Aslında düşündüğümüz şeyler vardı. Dün düzenlenen açılış töreninde de anlatıldığı gibi ileride Balkan Film Festivali’nin burada yapılma olasılığı var. Hatta önümüzdeki yıl başlamayı düşünüyorlar. Edirne, mekânlar ve kültür olarak çok verimli. O yüzden dün geceden beri eşim Eyüp Boz ile ‘Edirne’yi neden daha öne almıyoruz?’ diye konuşmalara başladık” diye konuştu.

SİNEMA GÜNLERİ YARIN SONA ERECEK

Sinema Günleri’nin son günü ise yarın saat 13.00’te Hara filminin gösterimi ile başlayacak. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Atalay Taşdiken ile söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te Ceviz Ağacı filmi ile devam edecek etkinlikte gösterimin ardından filmin yönetmeni Faysal Soysal ile söyleşi düzenlenecek. Sinema Günleri, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi ile sona erecek. Filmin gösteriminin ardından yönetmeni Özer Feyzioğlu ile söyleşi yapılacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.