Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Sima’nın Konservatuvar Başarısı

Edirneli Sima Dere önce Türkiye’de, daha sonra ise Hollanda’da konservatuvar bitirerek hem ailesini, hem de memleketi olan Edirne’yi gururlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 00:19
Kaynak: Haber Merkezi

Edirneli genç yetenek Sima Dere, müzik alanında uluslararası bir başarıya da imza attı. 2017 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden mezun olduktan sonra müzik kariyerine Londra'da bir yıl dil eğitimi ile devam eden Dere, Hollanda’daki Maastricht Konservatuarı’nın Caz Davul Bölümü’nde eğitimine başladı. Dere, 2020 yılında başladığı bu prestijli programdan başarıyla mezun olarak uluslararası bir başarıya imza attı.

“DERE ULUSLARARASI ETKİNLİKTE PERFORMANS SERGİLEDİ”

Müzik tutkusunu ve azmini her zaman ön planda tutarak kariyer basamaklarını hızla tırmanan Dere, Londra'daki dil eğitimi sırasında da çeşitli müzikal projelere katıldı. Dere, Hollanda’daki Maastricht Konservatuarı’nda geçirdiği süre boyunca caz davul alanında eğitim aldı ve birçok uluslararası etkinlikte performans sergiledi.

“PLANLARIM ARASINDA ULUSLARARASI KONSER VE PROJELER VAR”

Müzik kariyerini uluslararası platformda sürdüren Dere, gelecek planları arasında daha fazla uluslararası konser ve projede yer almak olduğunu belirtti. Sima Dere’nin başarısı hem ailesini, hem de memleketi olan Edirne’yi gururlandırdı. Genç müzisyen, gelecekteki projeleriyle de adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.