Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDİRNELİ MÜYAN VÜCUT GELİŞTİRMEDE DÜNYA 2’NCİSİ

Edirneli vücut geliştirmeci Doğancan Müyan, İspanya’da gerçekleştirilen IFBB World Championships’da çift sıklet yaparak dünya 2’nciliği ve 4’üncülüğü alarak Türkiye’yi ve Edirne’yi temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 16:36
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EDİRNELİ MÜYAN VÜCUT GELİŞTİRMEDE DÜNYA 2’NCİSİ

Edirneli vücut geliştirmeci Doğancan Müyan, geçtiğimiz aylarda Türkiye Vücut Geliştirme- Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde birinci olarak gittiği İspanya’nın Santa Susanna Eyaleti’nde gerçekleştirilen IFBB World Championships’da çift sıklet yaparak dünya 2’nciliği ve 4’üncülüğü alarak Türkiye’yi ve Edirne’yi temsil etti.

Müyan, yarışmalara uzun süredir hazırlandığını ve sürecin çok zorlu olduğuna değindi. Türkiye şampiyonasından önce diyete başladığını ve Türkiye şampiyonasından sonra da diyet bozmadan 1.5 ay daha dünya şampiyonasına hazırlandığını belirtti.

ÇİFT SİKLET ÇİFT MADALYA

Kısa zaman içerisinde 3 madalya almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Müyan “Türkiye’de gerçekleştirilen yarışmadan sonra dünya şampiyonasına çok ciddi bir şekilde hazırlandım ve dünya şampiyonası zamanı geldiğinde 2 yarışa katıldım. Genç Erkekler Klasik Vücut Geliştirme Açık Sıklette dünya 4’üncülüğü, Genç Erkekler Klasik Fizik Açık Sıklette de dünya 2’nciliği elde ettim. Çift sıklet çift madalya çok güzel bir başarı. Ve 1,5 ay gibi bir süreçte 3 madalya ile taçlandırmak çok güzel bir duygu. Bu sonuçların daha iyi olmasını bekliyorduk ama bazı konularda bizim emeğimizi ve çalışmamızı aşan durumlar oluyor. O yüzden daha iyi sonuçlar bekliyorduk” dedi.

“BAŞARIMI ATATÜRK VE MİLLETİMİZE ARMAĞAN EDİYORUM”

Cumhuriyetin 100. Yılında aldığı başarıdan dolayı mutlu olduğuna değinen Müyan şöyle konuştu: “Bu başarının Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutluyum. Bu başarıyı hem Mustafa Kemal Atatürk’e hem de milletimize armağan ediyorum.”

“KIZ ARKADAŞIM VE ANNEME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Desteklerinden dolayı kız arkadaşı ve annesine teşekkür eden Müyan “Bu yarış sürecinde en çok kız arkadaşım ve anneme çok teşekkür etmek istiyorum. Kız arkadaşım benden uzakta olsa da bana sürekli destek oldu. Canlı yayınlarıma işte dahi olsa izledi. Her zaman beni motive etmeye çalıştı. Kendisine çok minnettarım” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.