Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Milli Sporcunun Hedefi Olimpiyatlar

Edirneli milli bisiklet sporcusu Eren Baki Doğan, 2015 yılında başladığı ve 2024 yılında Türkiye Milli Takımı’na kadar yükseldiği bisiklet branşındaki gelecek hedefleri ile ilgili konuştu. Doğan, Fransa, İtalya ve İspanya’da düzenlenen bisiklet turlarına katılmak istediğini söylerken; “Hedefim, 2028 yılında Olimpiyatlara gitmek ve Olimpiyat yarışını bitiren ilk Türk sporcu olmak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:39
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirneli Milli Sporcunun Hedefi Olimpiyatlar

Edirne’de bisiklet sporcusu Eren Baki Doğan, 2015 yılında tanıştığı bisiklet branşında başarı basamaklarını tek tek çıkmaya devam ediyor.

20 yaşındaki genç sporcu, Edirne’de 2015 yılında düzenlenen Cumhuriyet Kupası Yarışı ile başladığı bisiklet sporunda 2024 yılında Türkiye Milli Takımı’na kadar yükseldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Antrenörlük Bölümü’nde de akademik eğitimine devam eden Doğan, gelecekteki hedeflerini açıklandı.

“2017 YILINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM”

2003 yılında Edirne’de doğduğunu belirten Doğan; “Bisiklet sporuyla tanışmam ise 2015 yılının sonlarına doğru oldu. Edirne’de ilk katıldığım yarış, başlangıcı Selimiye Camii meydanından yapılan Cumhuriyet Kupası Yarışı oldu. O yarışta bisiklet sporuyla tanışmış oldum. 2016 yılında Türkiye genelinde yarışmalara katılmaya başladım. 2017 yılında dağ bisikletinde Türkiye şampiyonu oldum ve Edirne tarihinde bisiklet branşında Türkiye şampiyonu olan ilk sporcu oldum” ifadelerini kullandı.

“2024 YILINDA TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI’NA SEÇİLDİM”

Doğan, 2018 yılında çeşitli çevresel etkenlerden dolayı sporu bırakmak zorunda kaldığını söylerken; “Spora yaklaşık 4-5 yıl ara verdim. Sporu sevdiğim ve ayrılmak istemediğim için üniversite okumak ve antrenörlük anlamıyla devam etmek amacıyla 2022 yılında bir adım atmak istedim. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Antrenörlük Bölümü’nü kazandım. Şu anda üçüncü sınıfta okuyorum. Spor ortamına girdikten sonra 2023 yılının sonlarında tekrar bisiklet antremanları yapmaya ve yarışlara hazırlanmaya başladım. 2024 yılında tekrar yarışmaya başladım. Antrenman yapmaya başladıktan 1 sene sonra, sezon içinde aldığım dereceler doğrultusunda Türkiye Milli Takımı’na seçildim. Türkiye Milli Takımı adına toplam 6 etap olmak üzere 3 ayrı yarış koştum. Takım liderimiz ve arkadaşlarım için elimden geleni yaptım. Güzel tecrübeler edindiğimi düşünüyorum. 2025 yılının Şubat ayında sezon tekrar açıldığı zaman milli takım kamplarımız ve yarışlarımız devam edecek” dedi.

“HEDEFİM, 2028 YILINDA OLİMPİYATLARA GİTMEK”

Bisiklet sporundaki hedeflerini açıklayan Doğan; “Bisiklet sporunda aslında dünya şampiyonasından bile daha üstün görülen Fransa Bisiklet Turu, İtalya Bisiket Turu, İspanya Bisiklet Turu gibi büyük turlar var. Bu turlara daha önce Türk sporcu hiç katılmamış. O seviyeye daha önce bir Türk sporcu hiç çıkamamış. Benim uzun vadeli hedefim, o seviyeye çıkmak. Bu turlarda ve çeşitli dünya çapındaki turlarda kendimi göstermek istiyorum. Daha sonrasında Olimpiyatlara gitmek. Olimpiyatlar’da bisiklet branşında yarışları bitirebilen Türk sporcu yok. Hedefim, 2028 yılında Olimpiyatlara gitmek ve Olimpiyat yarışını bitiren ilk Türk sporcu olmak” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.