Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli LGS birincisi Batı Ekspres’e konuştu: Hedefim Galatasaray

Edirne’de Bahçeşehir Koleji öğrencisi olan Işık Ada Canan, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2024 sonuçlarında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Sınav sürecini ve başarıya giden yolunu anlatan Işık Ada Canan, planlı ve istikrarlı çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 14:25
Kaynak: MERT ERİŞKİN

Edirne’de Bahçeşehir Koleji öğrencisi olan Işık Ada Canan, LGS sonuçlarında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Türkiye birincisi olduğuna ilk başta inanmadığını belirten Canan, “İlk başta 500 tam puan yaptığıma inanamadım ve sonra çok mutlu oldum. Aileme çok teşekkür ediyorum. Bana her zaman yardımcı oldular” ifadelerine yer verdi.

“BENİ GELİŞTİREN ŞEY YANLIŞLARIMA GERİ DÖNMEM OLDU”

Işık Ada Canan, “Öncelikle çok mutluyum. Yılın başından beri planlı bir şekilde çalıştım. Bu serüvenimde bana yardım eden ailem ve öğretmenlerime teşekkür ederim. Benim gençlere en büyük tavsiyem planlı çalışmaları ve pes etmemeleri. Beni bu süreçte en çok geliştiren şey yanlışlarıma tekrar dönmem oldu. Deneme sınavlarında yaptığım yanlışları daha sonra tekrar çözerek bu sefer doğrularını öğrendim. Bunun dışında planlı ve istikrarlı çalıştım. Şu anda çok mutluyum. İlk başta 500 tam puan yaptığıma inanamadım ve sonra çok mutlu oldum. Aileme çok teşekkür ediyorum. Bana her zaman yardımcı oldular. Hedefim Galatasaray Lisesi’ni kazanmak” dedi.

“ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Işık Ada Canan’ın başarısı, ailesi ve öğretmenleri tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Babası Cem Canan, “Çok mutluyuz. Her ailenin olacağı gibi. Kızımızın böyle bir başarı elde etmesi bizi çok mutlu etti. Ailecek onun arkasında durduk, devam eden süreçte de arkasında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“IŞIK ADA HEP SORUMLULUK SAHİBİ BİR ÇOCUKTU”

Anne Deniz Canan ise, “Işık Ada hep sorumluluk sahibi bir çocuktu. Çok emek etti bu sınav sürecince. Azimli, disiplinli ve kararlı bir şekilde çalıştı. Bir anne olarak ve daha doğrusu bir aile olarak emeklerinin karşılığını aldığını görmek bizi çok mutlu etti. Mutluyuz, gururluyuz. Bahçeşehir Koleji’ne, değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde çok güzel bir LGS hazırlık süreci yaşadık. Özveriyle çalıştılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SENE BAŞINDAN BERİ ÇALIŞMALARINA YILMADAN DEVAM ETTİ”

Türkçe öğretmeni Gizem Topallar Tekkanat da öğrencisinin başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Öncelikle çok mutluyuz ve aynı zamanda çok gururluyuz. Işık Ada, sene başından itibaren azimli ve kararlı çalışmalarına yılmadan devam etti. Sorularını bize sürekli sordu ve anlamadığı konulara eğilerek verimli bir yıl geçirdik. Öğrencimi, emek veren bütün öğretmen arkadaşlarımı ve velilerimi gönülden kutluyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.