Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Gözlükçüden Velilere Uyarı

Edirne’de gözlük dükkânı işletmecisi Levent Yaçi, okulların açılmasına kısa bir süre kala velilere önemli bir uyarıda bulundu. Yaçi, velilerin çocuklarını okula başlamadan önce mutlaka göz muayenesinden geçirmelerini tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 17:01
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Gözlükçüden Velilere Uyarı

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde uzun yıllardır gözlük dükkânı işletmeciliği yapan Levent Yaçi, velilere okul dönemi için uyarıda bulundu. Okul döneminde çocukların göz sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Yaçi, çocukların derslerden geri kalabileceğini ifade etti.

“OKUL SÜRECİNDE HEDEFE ULAŞMAK MUAYENEDEN BAŞLAR

Yaçi; “Okullar haliyle bir hafta 10 güne kadar açılacak. Benim velilere şöyle bir tavsiyem olacak. Velilerimizin çocuklarını bir göz muayenesinden geçirmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Çocuk, güzel görmenin nasıl bir şey olduğunu bilmediği için, gördüğü görüntünün en net olduğunu sanıyor. Böylece derslerden de geri kalıyorlar. Bunu çok net söyleyebilirim. Tahtayı tam net göremiyor, odaklanamıyor. Haliyle astigmat dediğimiz bir bozukluk var ve bulanık gösteriyor. Kitap okurken veya yazı yazarken de astigmat olduğu için de tam o yazıları toparlayamıyor. Okul sürecinde belli bir hedefe ulaşmak için de en güzel şart muayeneden başlar, iyi görmekten başlar. O yüzden kesinlikle söylüyorum. Okula başlayacak olan çocuklarımıza muhakkak göz muayenesi yaptıralım” dedi.

“ÇOCUKLARA HİTAP EDECEK GÖZLÜKLERİMİZ VAR”

Gözlük takmak istemeyen çocuklar için çeşitli gözlüklerin bulunduğunu belirten Yaçi, “Çocuklara hitap edecek gibi renkli çerçevelerimiz var. Hafif, esnek, kullanışlı. Kırılmaya karşı dirençli. Yani emin olun bize gelsinler ve biz en güzel şekilde gerekeni yapıp o gözlüğü sevdirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.