Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Esnaftan Saraçlar Caddesi Projesine Destek

Edirne’de Saraçlar Caddesi esnafları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle Saraçlar Caddesi’nde yapılacak olan sokak sağlıklaştırma projesini değerlendirdi. Saraçlar esnafı, projeyi desteklediklerini belirtirken; caddedeki eksiklikler için de önerilerini sundular.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 15:31
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Esnaftan Saraçlar Caddesi Projesine Destek

Edirne’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilecek sokak sağlıklaştırma projesi hakkında esnaf değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki günlerde başlayacağı tahmin edilen projeyi destekleyen esnaf, caddenin yenilenmesiyle hem turist sayısında artış beklediklerini, hem de şehrin daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti. Ancak esnaflar, caddenin tuvalet eksikliğine dikkat çekerek bu konuda da adım atılması gerektiğini ifade etti.

“SARAÇLAR CADDESİ’NİN YENİ YÜZÜ ÇOK GÜZEL OLACAK”

Saraçlar Caddesi esnafı Levent Yaçi, “Bir esnaf olarak çok sevindiğim bir konu oldu. Saraçlar Cadde’miz Edirne’nin en eski caddesi olmasıyla birlikte, en bakımsız caddesi benim nezdimde. Haliyle yapılırken çoğu şeyi düşünmeden yapmışlar. Granit taşlar, göze hitap edebilir ama ben dükkanımda otururken 2-3 kişinin ayağının takılarak düştüğünü görüyorum. Saraçlar Caddesi’nin yeni yüzü çok güzel olacak, projeyi gördük. Uzun zamandan beri proje için çalışmalar yapıldığını da biliyorum. Edirne Valisi Yunus Sezer, bu konuda hassasiyetli davranarak en hızlı şekilde bize sundu. Çalışmaların da 1 hafta içerisinde başlanacağı söyleniyor. Esnaf olarak ben bu haliyle hoşnudum. Edirne’de trafiğe kapalı bir tane cadde var o da Saraçlar Caddesi. Bu olayın daha önce düşünülmesi gerekiyordu. O yüzden ben bu projeyi onaylıyorum. Projeyi inceledim ve sistem çok güzel. Renkler çok uyumlu. Haliyle bakımsız olan dükkânların dış cepheleri en güzel şekilde onarılacak. Daha sağlıklı olacak. Turist anlamında da yüzde 60-70 bir artış olacağını tahmin ediyorum” dedi.

“SARAÇLAR CADDESİ, ŞİMDİKİ HALİNDEN ÇOK DAHA GÜZEL OLMAYI HAK EDİYOR”

Saraçlar Caddesi esnafı Ömer Tuzcu, “Edirne’nin göz bebeği olan Saraçlar Caddesi, şimdiki halinden çok daha güzel olmayı hak ediyor. En önemli hususlardan bir tanesi de bu bence. Açık alanda kafe işletmeciliği yapan biri olarak bu konunun hassasiyetle üzerinde durulup bitirilmesini yetkililerden rica ediyoruz. Bu caddeye güzellik katacak her şey bize de olumlu olarak yansıyacaktır. İnsanların daha rahat hareket etmesi ve Edirne’ye yakışır bir şekilde görüntülerin konuşlandırılması elbette pozitif etkenler sağlayacaktır. Çünkü Edirne, Avrupa’dan gelen insanlar için ülkenin aynası vazifesini görmekte. Bu aynayı da gösterebilmek tabi ki de güzel görsel ve yapılarla mümkündür. İnşallah iyi şeyler yapılacağını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“MİSAFİRLERİ CAMİLERE YÖNLENDİRİYORUZ”

Saraçlar Caddesi’ne gelen vatandaşların tuvalet sorunu yaşadığını ve yapılacak olan sağlıklaştırma projesinde bu konunun göz önünde bulundurulmasının altını çizen Saraçlar Caddesi esnafı Arif Meriç, “Burası öyle güzel bir yer ki Edirne’ye gelen misafirlerin yüzde 99’u Saraçlar Caddesi’ne gelir. Çünkü Saraçlar Caddesi, Edirne’nin yüzüdür. Elbette ki bu yüzü değerlendirmek lazım. Bu yüz eskidi. Edirne’miz misafir odaklı bir yer. Gelen her bir misafir, Saraçlar Caddesi’ne gelmeden, ciğer yemeden, bir şeyler almadan gitmez. Onun için burası ne kadar güzel olursa Edirne’nin yüzü o kadar güzel olur. Yalnız bir şey söylemek istiyorum; gelen misafirlerin birçoğu burada tuvalet arıyor. Biz madem bir yenilik yapıyoruz. Bu yeniliğin içerisine Saraçlar Caddesi’nin 3 noktasına acil olarak tuvaletlerin yapılması gerekiyor. Bizler her gelen misafiri camilere yönlendirmek zorunda kalıyoruz. Modern bir şekilde tuvaletlerin yerin altında olması gerekir. Bir kentin en güzel yüzü tuvaletleridir. Misafirliğe gittiğimizde ilk olarak o evin tuvaletlerine bakarız. O yüzden tuvaletler Edirne’nin yüzüdür.  Sayın Edirne Valisi Yunus Sezer buna bir el atarsa tarihe geçer” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.