Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Esnaflar Kırkpınar’a Hazır

Edirne’de 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kala esnaflar hazırlıklarını tamamladı. Saraçlar Caddesi ve Alipaşa Çarşısı esnafı, etkinlik haftasında yoğun bir ziyaretçi akını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 15:03
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Esnaflar Kırkpınar’a Hazır

Edirne’de 663’üncü tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala esnaflar yoğun çalışmalarını bitirdi.

İl dışından gelecek misafirlere Edirne’yi tanıtmak için çabaladıklarını belirten esnaflar, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olduğu hafta yoğun bir şekilde çalışacaklarını aktardılar.

“MİSAFİRLERİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Saraçlar Caddesi Esnafı Cumali Polat Bilek, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Bilek, “Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp kendi şehirlerine göndermek istiyoruz. Bayramın ardından işlerimizde hafif bir duraksama dönemi oldu. Malum yaz ayında insanlar tatil yerlerini tercih ediyorlar. Ancak Kırkpınar’da bir hareketlilik olacaktır. Bu hareketliliğin yaklaşık 15 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Daha sonra gerek yurt dışından gelen gurbetçilerimizi, gerekse Bulgaristan'dan gelen misafirlerimizi hafta sonu ağırlayıp ülkelerine ve şehirlerine göndereceğiz. Biz 15 gün boyunca bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

“KIRKPINAR HAFTASI YOĞUN GEÇİYOR”

Alipaşa Çarşısı esnafı Alev Kantur ise Kırkpınar haftasında yoğun bir ziyaretçi akını beklediklerini ifade etti. Kantur, “663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olduğu hafta yoğun geçiyor. Alipaşa Çarşısı esnafı olarak bir yoğunluk bekliyoruz. Ziyaretçiler bugünden itibaren gelmeye başladı. Kırkpınar haftasını hareketli geçeceğine eminim ama daha öncesinde yapılan Kırkpınar Güreşleri’ne bakacak olursak, önceden daha bir yoğunluk vardı. Şu anda gitgide ilginin azaldığını düşünüyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

 

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.