Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Çiftçi Günnar; “Çiftçi Devletin Üvey Evladı Oldu”

Edirne’de çiftçilik yapan Ümit Günnar, piyasalardaki durgunluk ve enflasyonun çiftçiler üzerindeki olumsuz etkileri hakkında konuştu. Maliyetlerin artmasıyla birlikte çiftçilerin ciddi zorluklar yaşadığını belirten Günnar; “Çiftçi devletin üvey evladı oldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 14:29
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Çiftçi Günnar; “Çiftçi Devletin Üvey Evladı Oldu”

Edirne’de çiftçilik yapan Ümit Günnar, enflasyonun çiftçiyi ve vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi.

Artan maliyetler nedeniyle ürettiği ürünleri satmakta zorlandığını dile getiren Günnar, “Çiftçinin üzerindeki maliyet yükü elindeki ürüne yansıdığı için vatandaş da ürün almakta zorlanıyor” ifadelerine yer verdi.

“ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNÜN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

Günnar, “Piyasa çok durgun. Bunun nedeni de enflasyon. Enflasyonun bu hale gelmesiyle birlikte vatandaşlarımıza fiyatlar ağır geliyor. Herkes haklı. Biz de üretiyoruz maliyet anlamında biz de zorlanıyoruz. Mazot, benzin ve gübre fiyatları çok yüksek. Üretici resmen can çekişiyor. Maliyetler çok yüksek olduğu için ürettiğimiz ürünün karşılığını alamıyoruz” dedi.

“MAZOT ÇİFTÇİNİN ANA MALZEMESİ”

Çiftçilik faaliyetlerinin en temel ihtiyaçlarından olan mazotun yüksek maliyetlerinden şikâyet eden Günnar, “Çiftçinin rahat bir nefes alması için ilk önce mazotun ucuz olması lazım. Çünkü mazot çiftçinin ana malzemesi. Mazot olmadan traktörün üzerine binemiyorsun. Traktörün üzerine binemeyince işlerini yapamıyorsun maalesef. Çiftçinin üzerindeki maliyet yükü elindeki ürüne yansıdığı için vatandaş da ürün almakta zorlanıyor. Alana da zor satana da zor. Gidişat hiç iyi değil” şeklinde konuştu.

“MALİYETLERİMİZ YÜKSELDİ”

Günnar, çiftçilerin sosyal güvenlik primlerindeki artışa da dikkat çekerek, “Maliyetlerimiz yükseldi. Bizim çiftçi BAĞ-KUR’umuz geçen sene 3 bin TL’ydi, bu sene 6 bin TL ödedim. Yani yüzde yüz yükselme oldu. Ama fiyatlarımızın miktarı aynı kaldı. Yani çiftçi devletimizin üvey evladı oldu,” ifadelerini kullandı.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.