Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’ye Atatürk’ün fotoğrafçısının yarışmasından ödül: AKTAŞ SELİMİYE İLE 2’NCİ OLDU

-EFOD Üyesi ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Aktaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğrafçılığını yapan ve Kocatepe fotoğrafıyla tanınan Ethem Tem anısına Afyonkarahisar’da düzenlenen fotoğraf yarışmasında Edirne’ye 2’ncilik ödülü kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 12:41
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Edirne’ye Atatürk’ün fotoğrafçısının yarışmasından ödül: AKTAŞ SELİMİYE İLE 2’NCİ OLDU

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Üyesi ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün özel fotoğrafçılığını yapan fotoğraf sanatçısı Etem Tem anısına Afyonkarahisar’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Etem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda 2’ncilik ödülü kazandı.

Aktaş, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen yarışmaya Edirne’de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii ile kentin tarihi unsurlarından biri olan talikanın yer aldığı fotoğrafı ile katıldı. Yarışma jürisinin değerlendirmelerinin ardından sonuçlar açıklanırken; Aktaş, 2’ncilik ödülünün sahibi oldu.

Fotoğraf sanatçısı Aktaş, 2’ncilik ödülünü kazandığı yarışmanın ardından Batı Ekspres’e konuştu. Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen ve Milli Mücadele’nin sembolü olan fotoğrafının sahibi adına düzenlenen yarışmada dereceye girmesi nedeniyle mutluluğunu ifade etti.

“KOCATEPE FOTOĞRAFINI BİLMEYEN YOKTUR”

Aktaş, Türkiye’de birçok insanın, Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkarken çekilen fotoğrafını bildiğini belirterek; “Bu fotoğrafı herhalde bilmeyen yoktur. Fakat bu fotoğrafı çeken kişiyi, fotoğraf sanatı camiası dışında tanıyan çok insan yok. Afyonkarahisar Valiliği, Belediyesi ve ADD Şubesi de bu konuyla ilgili bir yarışma yaptı. Yarışma, Afyonkarahisar’ın güzellikleri tanıtan bir yarışmaydı ama aynı zamanda Türkiye’nin güzelliklerini tanıtması için de bir madde vardı. Edirne’nin de tarihi bir misyonu var. Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehir. Kentimizin en güzel yeri de Selimiye Cami’miz. Yıldırım Beyazıt Camii’nin önünde bir set var. Setin arka tarafında da sebze, meyve satan insanların bulunduğu yerler var. Bu fotoğraf da oradan çıktı. Sabah saatlerinde talikasına binmeye çalışan bir vatandaşımız vardı. Doğru zamanda, doğru yerde ve doğru ışıkta denk geldi. Selimiye Camii restorasyona girmeden önce çektiğim bir fotoğraftı” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’MİZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Yarışmanın 26 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ve sergisi olacağını söyleyen Aktaş; “Fotoğrafla yarışmaya katıldım. Jüri üyeleri de beğenmişler. Edirne’miz için de güzel bir tanıtım oldu. Kentimizi ne kadar tanıtırsak hem biz, hem de insanımız daha da mutlu olur Çok güzel bir şehrimiz var. İnanılmaz güzel fotoğraflar çekiliyor. Kentimizin tanıtımına katkı sağlayacaksa ne mutlu bana” dedi.

EFOD’TAN KUTLAMA MESAJI

EFOD da yayımladığı mesaj ile 5’inci Etem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda 2’ncilik ödülü kazanan Aktaş’ı tebrik etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.