Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Yaz Spor Okulları’nda Miniklere Karate Eğitimi Başlıyor

Edirne Yaz Spor Okulları kapsamında Karate branşında antrenör olan Mustafa Akkaya, sporu tabana yaymak adına çalıştıklarını belirterek; “Sporu tabana yaymak için karate için 6-7 yaştan başlatıyoruz ama 5 buçuk yaşındaki minik bir öğrencimiz var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 12:25
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne Yaz Spor Okulları’nda Miniklere Karate Eğitimi Başlıyor

Edirne Yaz Spor Okulları, çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve yeteneklerini erken yaşlarda keşfetmelerini sağlamak amacıyla çeşitli branşlarda eğitimler veriyor. Bu kapsamda Karate branşında antrenörlük yapan Mustafa Akkaya, sporun tabana yayılması ve çocukların küçük yaşlardan itibaren sporla tanışmaları için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Sporun evrensel olduğunu ve cinsiyet fark etmeksizin yapıldığına değinen Akkaya, en küçük öğrencisinin 5 buçuk yaşında olduğunu söyledi. Akkaya, minik öğrencisinin çok azimli olduğunu ve küçük yaşta spora başlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

KARATE SPORUNDA KIZ ERKEK HİÇ FARK ETMİYOR”

Akkaya; “Birçok branşta hizmet veriyoruz. Burada birçok branşın antrenörleri sahada ve tanıtımı yapılıyor. Bizde karate antrenörü olarak sahadayız. Sporu tabana yaymak için karate için 6-7 yaştan başlatıyoruz. 5 buçuk yaşındaki minik bir öğrencimiz var. 2 ay önce başladı, tamda kuşak sınavı zamanına denk geldi. Onu beyaz kemerden sarı kemere terfi ettik. Çok azimli, çok akıllı bir çocuk. Bizi çok sevdi, karateyi çok sevdi. Karate sporunda kız erkek hiç fark etmiyor. Spor evrenseldir, hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapılmaz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.