Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Süt Üreticileri Birliği'nde seçim heyecanı

Edirne Süt Üreticileri Birliği, genel kurul gerçekleştiriyor. Gerçekleştirilen kurul sonrasında seçim yapılacak ve mevcut Başkan Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybura yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 14:18
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Süt Üreticileri Birliği'nde seçim heyecanı

Edirne Süt Üreticileri Birliği tarafından Edirne İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’dan sonra seçim yapılacak seçimde ise mevcut Başkab Mustafa Suiçmez ve İzzet Baybura yarışacak. Mevcut Başkan Mustafa Suiçmez kendisine söz verilmesi üzerine yaptığı konuşmasında kimseye vaat vermediğini belirterek, “Sadece bu kurduğumuz, sizlerin alın teri, emeğinizle getirdiğiniz bu birliği riske etmemeye uğraşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Diğer Başkan Adayı İzzet Baybura ise, Edirne Süt Üreticileri Birliği’ne neden aday olduğunu açıkladı.

“KİMSEYE VAAT VERMİYORUM

Suiçmez, “Ben size şunu yapacağız bunu yapacağız diye bir vaat vermeyeceğim. Sadece bu kurduğumuz, sizlerin alın teri, emeğinizle getirdiğiniz bu birliği riske etmemeye uğraşıyoruz. Birazdan bize yetki vereceksiniz. Bu yetkiler her yerde verilmek zorunda. Bu yetkiler verilmediği zaman buraya kim seçilirse seçilsin hiçbir şey yapamaz. Bize vermiş olduğunuz bu yetkilerle sizi riske edecek hiçbir şeyin altına imza atmadık. Birliğimizin kapısı her zaman açık. Kim geldiyse kimseyi geri çevirmedik. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçimde tercihlerinizi yapacaksınız. Bize bugüne kadar destek verdiniz, Allah razı olsun. Yine desteğinize talip olacağız. Verirseniz, Allah razı olsun vermezseniz de başımızın üzerinde yeriniz var” dedi.

“MEVCUT YÖNETİM 10 YILDIR ÜYELERİNDEN UZAK”

Edirne Süt Üreticileri Birliği’ne neden talip olduğunu açıklayan Babura, “Mevcut yönetim son 10 yıldır üyelerinden uzak olduğundan dolayı, uygulamaya koydukları projelerin planlama hatası ve denetim açıklarından dolayı projelerden birlik üyelerinin tam ve adil olarak faydalanamamasından dolayı, birliğe ait araçların amacı dışında kullanılmasından dolayı, birliğin merkezle birlik ve planlı ve uyum içerisinde çalışmaktan yoksun olmasından dolayı, köy ve mahalle süt toplama merkezlerinin denetimsiz ve takip edilmemesinden dolayı, birlik gelir ve giderlerin net açıklanamamasından dolayı aday oldum” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.