Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin Tarihi Surları Ormanı Andırıyor

Edirne’de Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırılan tarihi surlar, aylar önce gerçekleştirilen temizlik ve düzenleme çalışmasının ardından yeniden ormana dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 17:23
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’nin Tarihi Surları Ormanı Andırıyor

temizlik ve düzenleme çalışmasının ardından yeniden ormana dönüştü.

Edirne’de 2008 ve 2009 yıllarında, Roma döneminden kalan surlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin desteğiyle Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi tarafından kurtarma kazısı yapıldı.

Saraçlar Caddesi üzerinde bulunan Zindanaltı mevkiindeki tarihi surlar, zaman zaman insan eliyle atılan çöpler, otlar ve ağaçlarla kaplanırken; vatandaşların şikâyeti üzerinde çeşitli dönemlerde temizliği ve düzenlemesi yapıldı.

Tarihi surlar, yaz mevsimi ile birlikte yeniden adeta ormana dönüştü. Ağaçların ve otların sardığı tarihi alan, yeşillikle kaplanmasının ardından görünmez hale geldi. Edirne tarihinin en önemli mekânlarından biri olan tarihi surların bazı bölgelerine de insan eliyle çeşitli atıklar atıldı. Tarihi surlar yeniden temizlik ve düzenleme çalışmasının yapılmasını beklerken; tarihi alanın turizme kazandırılması ve ziyarete açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.